Veiligheid en security

Veiligheidsplan of veiligheidsdossier

De stad verwacht een veiligheidsplan of (uitgebreider) veiligheidsdossier voor risicovolle evenementen (in te dienen volgens de risicoanalyse van de ambtenaar noodplanning). Het evenementenloket voorziet standaardsjablonen om zo’n dossier op te maken.

Gelieve dit document te bezorgen aan evenementen@herentals.be.

Inplantingsplan

Je kan Google Maps gebruiken om een inplantingsplan te maken. Dit heeft het voordeel dat het plan gecommuniceerd kan worden via een link zodat je geen grote bestanden moet uitwisselen. Verder kunnen meerdere mensen aan het plan werken omdat het in de 'cloud' staat.

In de evenementaanvraag kan je dan de link naar het inplantingsplan ingeven.

Vrijwilligers als security

Als je leden uit jouw eigen vereniging wil inzetten voor bewakingsactiviteiten, dien je hiervoor de toestemming te vragen aan de burgemeester. Je vult dit formulier in en bezorgt het aan:

Netelandgids 'Security op jouw evenement'

De gemeentes van het Neteland - Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen en Vorselaar - schreven een Netelandgids Security op jouw evenement. In deze gids vind je meer over de juiste bewaking voor een veilig evenement.

Toegankelijkheid

De vlotte en veilige toegankelijkheid van jouw evenement is belangrijk. Raadpleeg de Mobiwijzer voor een persoonlijk advies op maat.