Elektriciteit en water

De stad heft een retributie op het gebruik van de openbare ruimte en de nutsvoorzieningen voor evenementen. Als je gebruik maakt van elektriciteitskasten of watervoorzieningen van de stad dien je hiervoor een bijdrage te betalen.

Het aanvragen van het gebruik van elektriciteitskasten en wateraansluitingen is vervat in de aanvraag van uw evenement.

Elektriciteit

Voor de organisatie van openlucht- en tentevenementen kan je bij de stad elektriciteitskasten huren. Voor het gebruik van een elektriciteistkast betaal je 25 euro per dag per elektriciteitskast en 50 euro waarborg per sleutel.

Om de meterkasten te gebruiken dien je de sleutel van de kast op te halen bij de stedelijke werkplaats. De sleutel kan vijf dagen voor aanvang van het evenement opgehaald worden en tot vijf dagen na het evenement teruggebracht worden. Na het tekenen van een verantwoordelijkheidsovereenkomst en het betalen van 50 euro waarborg (cash) ontvang je de sleutel en een handleiding voor het gebruik van de meterkast. De stedelijke werkplaats is elke werkdag geopend van 8 tot 12 uur en van 13.30 uur tot 16 uur. Indien je vragen hebt over het aansluiten van jouw toestellen en de nodige hulpstukken (kabels en dergelijke) kan je tijdens de kantooruren contact opnemen met onze stedelijke werkplaats op het telefoonnummer 014-85 92 40 of het e-mailadres info@herentals.be?

Indien je een andere elektriciteitskast wil gebruiken, neem je contact op met Fluvius via het telefoonnummer 078-35 35 34. Een alternatief is een stroomgenerator die je kan huren bij een verhuurfirma of een aannemer.

Water

Voor het gebruik van een wateraansluiting betaal je 15 euro per dag per wateraansluiting.

Op de locaties waar er watervoorzieningen zijn zal de stedelijke werkplaats afhankelijk van de weersomstandigheden het water openzetten en terug afsluiten. Extra hulpstukken en verdeelstukken worden niet ontleend en moet je zelf voorzien.