Elektriciteit en water

De stad heft een retributie op het gebruik van de openbare ruimte en de nutsvoorzieningen voor evenementen. Als u gebruik maakt van elektriciteitskasten of watervoorzieningen van de stad dient u hiervoor een bijdrage te betalen.

Het aanvragen van het gebruik van elektriciteitskasten en wateraansluitingen is vervat in de aanvraag van uw evenement.

Elektriciteit

Voor de organisatie van openlucht- en tentevenementen kan u bij de stad elektriciteitskasten huren. Voor het gebruik van een elektriciteistkast betaalt u 25 euro per dag per elektriciteitskast en 50 euro waarborg per sleutel.

Om de meterkasten te gebruiken dient u de sleutel van de kast op te halen bij de stedelijke werkplaats. De sleutel kan vijf dagen voor aanvang van het evenement opgehaald worden en tot vijf dagen na het evenement teruggebracht worden. Na het tekenen van een verantwoordelijkheidsovereenkomst en het betalen van 50 euro waarborg (cash) ontvangt u de sleutel en een handleiding voor het gebruik van de meterkast. De stedelijke werkplaats is elke werkdag geopend van 8 tot 12 uur en van 13.30 uur tot 16 uur. Indien u vragen heeft over het aansluiten van uw toestellen en de nodige hulpstukken (kabels en dergelijke) kan u tijdens de kantooruren contact opnemen met onze stedelijke werkplaats op het telefoonnummer 014-85 92 40 of het e-mailadres info@herentals.be?

Indien u een andere elektriciteitskast wil gebruiken, neemt u contact op met Fluvius via het telefoonnummer 078-35 35 34. Een alternatief is een stroomgenerator die u kan huren bij een verhuurfirma of een aannemer.

Water

Voor het gebruik van een wateraansluiting betaalt u 15 euro per dag per wateraansluiting.

Op de locaties waar er watervoorzieningen zijn zal de stedelijke werkplaats afhankelijk van de weersomstandigheden het water openzetten en terug afsluiten. Extra hulpstukken en verdeelstukken worden niet ontleend en moet u zelf voorzien.