Elektriciteit en water

De stad heft een retributie op het gebruik van de openbare ruimte en de nutsvoorzieningen voor evenementen. Als je gebruik maakt van elektriciteitskasten of watervoorzieningen van de stad, moet je hiervoor een bijdrage betalen.

Het aanvragen van het gebruik van elektriciteitskasten en wateraansluitingen is onderdeel van de aanvraag van jouw evenement.

Elektriciteit

Voor de organisatie van openlucht- en tentevenementen kan je bij de stad elektriciteitskasten huren. Voor het gebruik van een elektriciteistkast betaal je 25 euro per dag per elektriciteitskast en 50 euro waarborg per sleutel.

Om de meterkasten te gebruiken, moet je de sleutel van de kast ophalen bij de stedelijke werkplaats. Je kan de sleutel vijf dagen voor aanvang van het evenement ophalen en tot vijf dagen na het evenement terugbrengen. Na het tekenen van een verantwoordelijkheidsovereenkomst en het betalen van 50 euro waarborg (cash), ontvang je de sleutel en een handleiding voor het gebruik van de meterkast.

De stedelijke werkplaats is elke werkdag open van 8 tot 12 uur en van 13.30 uur tot 16 uur. Indien je vragen hebt over het aansluiten van jouw toestellen en de nodige hulpstukken (kabels en dergelijke), kan je tijdens de kantooruren contact opnemen via het telefoonnummer 014-85 92 40 of via info@herentals.be.

Indien je een andere elektriciteitskast wil gebruiken, neem je contact op met Fluvius via tel. 078-35 35 34. Een alternatief is een stroomgenerator die je kan huren bij een verhuurfirma of een aannemer.

Water

Voor het gebruik van een wateraansluiting betaal je 15 euro per dag per wateraansluiting.

Op de locaties waar er watervoorzieningen zijn, opent en sluit de stedelijke werkplaats het water afhankelijk van de weersomstandigheden. Extra hulpstukken en verdeelstukken worden niet ontleend. Daar moet je zelf voor zorgen.