Afschieten van feestvuurwerk

Toestemming
 
In Herentals mag u feestvuurwerk afschieten in de nacht van oud- naar nieuwjaar tussen 23.45 uur en 0.45 uur. Op alle andere tijdstippen hebt u toestemming nodig van de burgemeester.
 
Feestvuurwerk
 
  1. Als particulier mag u enkel vuurwerk bestemd voor particulier gebruik kopen. In België draagt dit vuurwerk de benaming 'feestvuurwerk'.
  2. Koop enkel wettig en veilig vuurwerk waarop een van de volgende verplichte kwaliteits- en veiligheidsmarkeringen staat: BE/OTUXXXX/D, CE categorie 1 of CE categorie 2.
  3. Als particulier mag u feestvuurwerk kopen met daarin niet meer dan 1 kilogram pyrotechnische sas. Dit komt ongeveer overeen met 4 tot 5 kilogram brutogewicht vuurwerk. In Herentals kunt u enkel toestemming krijgen om feestvuurwerk op te slaan waarvan de totale inhoud pyrotechnische sas niet meer bedraagt dan 500 gram.
  4. Koop enkel vuurwerk in gespecialiseerde winkels die in het bezit zijn van een verkoopsvergunning afgeleverd door de lokale overheid. De verkoper staat u met raad en daad bij, biedt u een kwalitatief product aan en legt u de werking ervan uit.
Op de website van de Federale Overheidsdienst Economie vindt meer informatie over de reglementering.
 
Veiligheid
 
Wilt u vermijden dat uw feest een drama wordt, neem dan zeker de tijd om de veiligheidsvoorschriften te lezen in de brochure van de Federale Overheidsdienst Economie.