×

Meer ondersteuning voor mantelzorgers

Gepost op dinsdag 8 maart 2022

Mantelzorgers zijn mensen die zieke familieleden of vrienden onbetaalde en vaak langdurige zorg bieden. Ze voelen zich vaak overbelast en dat is geen goede zaak. Niet voor wie ze de zorg opnemen, niet voor henzelf en niet voor de samenleving.

Mantelzorgers hoeven er echter niet alleen voor te staan. Ze kunnen een beroep doen op verschillende diensten om te helpen bij de zorg. Het stadsbestuur zet in op het waarderen en verbeteren van de levenskwaliteit van de partner, familie, mantelzorger die dag in en dag uit voor een ander zorgt. Samen met de familiegroep (jong)dementie Herentals, Samana, de ziekenfondsen en CADO Herentals biedt lokaal dienstencentrum Convent2 mantelzorgcafés aan.

In het mantelzorgcafé kunnen naasten van zorgbehoevende personen terecht voor een luisterend oor en een deugddoende babbel. U kunt er netwerken en workshops volgen en toegankelijke informatie vinden. Ervaringen delen, praktische vragen of gewoon eens uw hart luchten? Dat kan allemaal in de mantelzorgcafés.

Het voorjaarsprogramma van de mantelcafés is gebundeld in een overzichtelijke folder. U kan die folder hieronder downloaden. Een gedrukte versie van de folder kan u ophalen of aanvragen bij Lokaal Dienstencentrum Convent2, Augustijnenlaan 26/1, tel. 014-28 20 00, dienstencentrum@herentals.be.