Mantelzorgcafés

Mantelzorgers verdienen meer ondersteuning
Mantelzorgers voelen zich vaak overbelast en dat is geen goede zaak. Niet voor de personen waarvoor ze zorg opnemen. Niet voor henzelf. Niet voor de samenleving. Als mantelzorger hoef je er niet alleen voor te staan. Je kan een beroep doen op diensten die helpen bij de zorg.
Het stadsbestuur zet in op de waardering en verbetering van de levenskwaliteit van de partner, familie, mantelzorger die dag in en dag uit voor een ander zorgt. In samenwerking met de ziekenfondsen, de familiegroep (jong)dementie Herentals en Samana biedt lokaal dienstencentrum Convent2 mantelzorgcafés aan. Maak kennis met het aanbod, ook als hulp in huis nog niet nodig is. Proef  van de ondersteuning en ervaar zelf wat het best bij jou en je zorgvrager past.

Wat is een mantelzorgcafé?

In het mantelzorgcafé kunnen naasten van zorgbehoevende personen terecht voor een luisterend oor en een deugddoende babbel. 
Je kunt hier netwerken en workshops volgen en je vindt hier toegankelijke informatie.
Wil je ervaringen delen? Dat kan ook!
Heb je een praktische vraag of wil je gewoon je hart eens luchten? Je bent van harte welkom om te komen ontspannen en even je zorgen te vergeten. 
Want samen zijn met lotgenoten, dat doet deugd.

Programma mantelzorgcafés najaar 2020

 • Dinsdag 15 september om 19 u
  Onderwerp: een overzicht van de financiële voordelen voor de mantelzorger
  Spreker: Nathalie De Smedt van de Voorzorg
 • Dinsdag 13 oktober om 19 u
  Onderwerp: dementie, feiten en fabels
  Spreker: Karolien Verschueren van Expertisecentrum dementie Tandem
 • Woensdag 2 december om 19 u
  Onderwerp: basisvorming dementie
  Spreker: dr. Luc Tritsmans. Hij is gespecialiseerd in de neurowetenschappen en werkte mee aan Alzheimer-onderzoek bij Janssen Pharmaceutica.
 • Woensdag 9 december 13.30 u
  Onderwerp: zelfzorg
  Deel 1: oppas- en opvangmogelijkheden ter ondersteuning van de mantelzorger door Min Haemhouts maatschappelijk werker en Kristien Uytterhoeven, coördinator huisbezoekenproject
  Deel 2: introductie zelfzorg door Salma Srihi van Coponcho.

Infopunt mantelzorg, thuiszorgdiensten en dienstverlening

Heb je vragen over mantelzorg of over thuiszorg? Wij ondersteunen je graag om het aanbod te verkennen. Op www.herentals.be/convent vind je een infobrochure over alle thuiszorgdiensten en dienstverlening van dienstencentrum  Convent2.