×

Dorpsateliers werpen een blik op plannen voor onze dorpen

Gepost op dinsdag 23 augustus 2022

Morkhoven en Noorderwijk zijn twee landelijke deelgemeentes met elk een eigen karakter. In de masterplannen werken we – met respect voor de identiteit van ieder dorp – aan een sterke, samenhangende dorpskern. We onderzoeken hoe we groene ruimte, kwaliteitsvol wonen en werken, ruimte voor zorg en een aantrekkelijk aanbod aan recreatie en gemeenschapsvoorzieningen kunnen combineren. Benieuwd hoe het masterplan vorm krijgt? Kom dan naar het tweede dorpsatelier in september!

Na een grondige analyse van de dorpskernen maakte de stad samen met het studieteam een visie met ambities op. Dat alles is nu vertaald naar drie scenario’s. Op een eerste dorpsatelier in mei stelden we deze scenario’s voor aan de inwoners. Het studieteam ging verder aan de slag met de respons van de inwoners. De ideeën en input werden verder besproken met de belangrijkste partners en samengebracht in een masterplan.

Dat masterplan stellen we aan u voor in een tweede dorpsatelier. Het vormt de ruimtelijke vertaling van de vooropgestelde visie en ambities, rekening houdend met de al geplande projecten. Om het masterplan effectief om te zetten in realiteit, gaan we in het tweede dorpsatelier samen met u op zoek naar mogelijke proefprojecten, coalities en ontwikkelingsstrategieën.

U zet met uw input mee de krijtlijnen uit voor het actieplan dat in een volgende fase wordt opgesteld. Het actieplan geeft aan hoe het masterplan wordt omgezet in de realiteit. Het benoemt stap voor stap wie betrokken moet worden, wat de tussenstappen zijn en wat de gewenste timing is. De dorpsateliers vinden plaats op dinsdagavond 20 september in de parochiezaal (Goorstraat 1) in Morkhoven en maandagavond 26 september in het Oud Zwembad (Ring) in Noorderwijk. Elke avond zijn er twee tijdstippen waarop iedereen welkom is: eentje om 19 uur, een ander om 20.15 uur.