UiTPAS-verenigingen

Op deze pagina vind je alle relevante informatie over de UiTPAS en het gebruik er van voor uw vereniging.

We helpen je stap voor stap verder. 

Dit is een pagina die nog in opmaak is, kijk regelmatig opnieuw voor updates. Als je tips voor andere verenigingen hebt of opmerkingen, dan stuur je die naar verenigingen@herentals.be 

Wat is de UiTPAS voor jouw vereniging?

Punten sparen voor iedereen!

Met UiTPAS kan je vanaf 1 januari 2023 punten verzamelen door deel te nemen aan vrijetijdsactiviteiten. Die punten kan je later inruilen voor een korting, een geschenk of een ander voordeel. Je kaart is persoonlijk, levenslang geldig en bruikbaar in alle UiTPAS-gemeenten. Dus zowel binnen de eigen UiTPAS-regio als in andere UiTPAS-regio's.

Kortingkaart voor mensen in armoede

Daarnaast is de UiTPAS voor bepaalde groepen ook een kortingskaart waarmee tot 80% korting verkregen kan worden op deelname aan activiteiten.

Alle gemeenten uit Neteland maken deel uit van de lokale regio 'UiTPAS Kempen'. Door jouw UiTPAS Kempen aan te kopen, verkrijg je meteen tal van welkomstvoordelen van partners uit de hele regio! Je spaart punten bij alle lokale én Vlaamse UiTPAS-partners. Heb je recht op een UiTPAS met kansenstatuut dan kan je ook korting krijgen bij alle lokale UiTPAS-partners binnen onze regio.

 

 

Je vereniging inschrijven in het UiTPAS-verhaal

Voordat je vereniging start met de UiTPAS moet je die eerst inschrijven. We maakten voor iedere vereniging een overeenkomst op. Deze kan je digitaal of fysiek ondertekenen. In dit hoofdstuk leggen we stap voor stap uit hoe je dit doet.

Een UiTID aanmaken en je vereniging er aan koppelen

Je hebt je vereniging ingeschreven. In dit hoofdstuk leggen we je uit hoe je een UiTID aanmaakt en welke stappen je volgt om je vereniging aan die UiTID te koppelen.

Een activiteit in de UiTDatabank invoeren

In dit hoofdstuk leggen we je uit hoe je activiteiten van jouw vereniging in de UiTDatabank invoert.

De UiTPAS-Balieapplicatie (werken met de UiTPAS)

Als jouw vereniging is gekoppeld aan je UiTID kan je aan de slag in de UiTPAS-Balieapplicatie. In dit deel leer je hoe je werkt met de UiTPAS. Hoe kan je punten toekennen, hoe ken je het kansentarief toe. Hoe ruil je punten in en hoe maak je nu die QR codes aan om te sparen.

De financiële afrekening (de 20 - 40 - 40 regel in de praktijk)

In dit hoofdstuk krijg je meer uitleg over hoe de financiële eindafrekening zal verlopen. Deze is ingedeeld in twee belangrijke delen:

De afrekening voor Neteland

De afrekening bij de werkingssubsidies voor erkende Herentalse verenigingen

Handige handleidingen

In dit hoofdstuk verwijzen we je door naar filmpjes en andere handleidingen die door de leverancier wordt aangeboden.

FAQ

Alle vragen van verenigingen en de antwoorden worden in dit hoofdstuk gebundeld. Heb je een vraag, kijk zeker op deze pagina of je ze terug vindt.