UiTPAS-Balie voor verenigingen

De UiTPAS-coördinator van Neteland of het verenigingsloket van Herentals zorgt dat er voor jouw vereniging een balie wordt aangemaakt in het UiTPAS-systeem. In die balie kan je alles rond UiTPAS registreren.

De UiTPAS-balie kan je op verschillende manieren gebruiken. Dit kan via de website op een vaste computer of laptop, met de applicatie via een smartphone of op een tablet.

Het UiTID dat je hebt aangemaakt koppelt de UiTPAS-coördinator aan de balie die voor jullie werd toegevoegd. Je logt dus in met je eigen UiTID via www.https://balie.uitpas.be/.

 

 

Punten toekennen

Zodra je je hebt aangemeld bij de UiTPAS-balie kan je punten beginnen toekennen.

Heb je je aangemeld op de balieapplicatie? Dan krijg je een overzicht van de balies waartoe jij toegang hebt. Selecteer de balie die je nodig hebt om het punt toe te kennen.

Voer het UiTPAS-nummer in of het rijksregisternummer van de persoon waaraan je punten wilt toekennen.

Hou er rekening mee als je de kaart wilt scannen i.p.v. manueel het nummer in te geven, dat NFC-lezers niet werken via de online versie (in je internet-browser) en het dus is aangeraden om met de geïnstalleerde versie te werken. Je kan deze downloaden via files.uitpas.be.

Het profiel van de pashouder verschijnt. In de linker kolom vind je alle persoonsgegevens, rechts zie je alle UiTPAS-activiteiten.

 

Neem de juiste activiteit en klik op ‘punt sparen’

In het kaartsysteembeheer stellen we zo in dat je slechts 1x punten kan geven per pashouder. Moest je dus twijfelen of je de punten al hebt gegeven, dan wordt dat ook zo vermeld.

Kansentarief toekennen

Het kansentarief toekennen gebeurt via de balieapplicatie

Open de balieapplicatie

Het profiel van de pashouder verschijnt. In de linker kolom vind je alle persoonsgegevens, rechts zie je alle UiTPAS-activiteiten.

Kies de juiste activiteit en klik op ‘tarief toekennen’

Ken het tarief toe of in geval van meerder tarieven, kies het juiste, daarna klik je op “tarief toekennen”. Je kan enkel tarief toekennen bij personen die effectief recht hebben op het kansentarief, je kan hier dus geen fouten tegen maken. Deze korting kan ook maar 1x per pashouder geregistreerd en toegekend worden.

Het verschil tussen het normaal tarief en het kansentarief is hier te zien:

De punten die zij verdienen worden automatisch toegekend bij het toekennen van het tarief.

 

 

QR codes aanmaken voor het sparen van punten voor jouw activiteit

Open de balieapplicatie op een laptop of computer

Klik linksboven op de naam van jouw balie en klik vervolgens op activiteiten.

Er verschijnt een lijst van activiteiten die je ingegeven hebt op de UiTdatabank.

Klik vervolgens op “download QR-spaarcode”.

De QR-code staat nu op je computer, print deze uit en hang deze op tijdens de activiteit. Pashouders kunnen met de UiTPAS-applicatie deze QR-code scannen en zo punten sparen.