Je vereniging inschrijven om te werken met de UiTPAS

Het UiTPAS-systeem is vrij snel en makkelijk om mee aan de slag te gaan, maar daarvoor moeten natuurlijk nog wat zaken in orde gemaakt worden. In deze handleiding leiden we je doorheen alle stappen die horen bij de UiTPAS zodat je volledig voorbereid bent op de instap in het UiTPAS-verhaal.

De overeenkomst met stad Herentals

Voordat we van start gaan stellen we een overeenkomst met jouw vereniging op. Je kan een voorbeeldovereenkomst onderaan deze pagina downloaden. Je kan de overeenkomst op verschillende manieren ondertekenen.

Je hebt een werkende E-id kaart reader en je kent de pincode van je identiteitskaart

Je stuurt een mail naar verenigingen@herentals.be en je vermeld daar expliciet in wie de overeenkomst ondertekent en welke functie deze uitoefent. Wij maken dan een digitale overeenkomst op en sturen een verzoek om digitaal te ondertekenen. Je volgt de stappen uit de mail.

Let op: je moet binnen de 3 dagen ondertekenen, anders vervalt de link.

Tip: Sluit je E-ID reader al aan voor je er aan start. Steek ook je identiteitskaart in de lezer voordat je op de link in de mail drukt.

Je hebt geen E-id kaart reader of je kent de pincode van je identiteitskaart niet

De verantwoordelijke van de vereniging maakt een afspraak met het verenigingsloket. Je komt dan met je identiteitskaart (en pincode) naar sportcomplex de vossenberg. Om een afspraak te maken mail je naar verenigingen@herentals.be

Vul de informatiefiche in

Om achter de schermen alles in orde te maken, hebben we ook nog wat gegevens van jouw vereniging nodig. Je kan die gegevens bezorgen via deze link.

Onderteken de verklaring op eer

Ten slotte werk je met de UiTPAS ook met strikt vertrouwelijke persoonsgegevens. Hierdoor moet zijn er wel wat regels van toepassing. Hiervoor moet je als gebruiker van de UiTPAS een verklaring op eer ondertekenen. Je vindt de verklaring op eer via deze link. Na ondertekening bezorg je de verklaring aan het verenigingsloket in sportcomplex de Vossenberg (postadres: verenigingsloket Herentals - augustijnenlaan 30, 2200 Herentals).