×

Samen starten met autodelen!

Gepost op dinsdag 31 mei 2022

Autodelen is een systeem waarbij u samen met anderen gebruik maakt van dezelfde auto. Dat biedt tal van voordelen: het is goedkoper, milieuvriendelijker en socialer. U hebt wel de lusten van autogebruik, maar niet de lasten van autobezit. Ook uw (eigen) tweede wagen delen is mogelijk. Op die manier staat de wagen minder stil en verdient u een deel van de autokosten terug.

Autodelen is een van de essentiële schakels in het mobiliteitslandschap. Het zorgt voor betaalbare mobiliteit op maat en het is een ideale aanvulling op stappen, trappen en openbaar vervoer. Een auto staat vaak stil, tot wel 23 uur per dag. Doordat een deelauto vaker en door meer mensen wordt gebruikt, worden andere auto’s overbodig. Afhankelijk van de situatie kan een deelauto vier tot wel vijftien auto’s vervangen. Ook vermindert de parkeerdruk aanzienlijk en daalt het aantal files en de CO2-uitstoot.

Autodelen kan u trouwens financieel heel wat opleveren. Reken het zelf maar eens voor uw situatie uit met de calculator van Autodelen.net op www.savewithcarsharing.be.

In onze stad is er al een klein aanbod aan particulier autodelen, maar er is nog marge om dat te doen groeien. Om met succes aan deze groei te timmeren, start de stad samen met IOK, Autodelen.net en geëngageerde inwoners en organisaties het co-creatieproject Samen Starten met Autodelen.

Vindt u autodelen interessant en wilt u mee nadenken over hoe autodelen een succes kan worden in onze stad? Kom dan op maandag 13 juni om 19.30 uur naar de eerste co-creatiesessie Samen Starten met Autodelen in Herentals in Moktamee, Bovenrij 30 (ingang langs de gele poort naast café Barbier). Inschrijven kan op https://www.herentals.be/schrijf-u-nu-in-voor-de-co-creatiesessie.