×

Paaskermis brengt plezier en traditie naar Herentals

Gepost op dinsdag 19 maart 2024

De jaarlijkse Paaskermis keert terug naar Herentals met een scala aan spannende attracties en activiteiten voor het hele gezin. Het evenement, dat plaatsvindt van vrijdag 29 maart tot en met woensdag 3 april, belooft een feestelijke gelegenheid te zijn voor inwoners en bezoekers van alle leeftijden.

Op vrijdag 29 maart openen de kermisattracties om 13 uur. Het officiële openingsmoment vindt plaats om 18.30 uur. Een afvaardiging van het schepencollege opent officieel de kermis, gevolgd door een vrolijke rondgang voor alle kinderen langs de verschillende attracties. Harmonieorkest Sint-Jozefscollege zorgt voor de muzikale begeleiding, terwijl mijnheer en mevrouw Paashaas paaseitjes uitdelen aan de bezoekers van de kermis.

Op dinsdag 2 april staat een bijzondere dag gepland: de prikkelarme kermisdag. Tussen 17 en 19 uur beperken de kermisattracties hun geluid tot 50 decibel, wat vergelijkbaar is met achtergrondmuziek. Felle en flikkerende lichten gaan uit om een rustige en aangename omgeving te creëren voor prikkelgevoelige bezoekers.

Op woensdag 3 april is het familiedag. De toegangsprijs voor attracties is dan lager, zodat alle gezinnen kunnen genieten van een betaalbaar dagje uit.

De Paaskermis biedt een unieke gelegenheid om samen te komen en te genieten van traditioneel plezier en amusement. We nodigen alle inwoners en bezoekers van harte uit om deel te nemen aan dit feestelijke evenement en een onvergetelijke tijd te beleven.

 

Aangepaste verkeerssituaties door Paaskermis

  • Er is een stilstaan- en parkeerverbod op het multifunctioneel terrein aan de Herenthoutseweg, van maandag 25 maart (8 uur) tot en met vrijdag 5 april (17 uur).
  • Er is een stilstaan- en parkeerverbod op de Oud-Strijderslaan (tussen Sint-Jobsstraat en Drijvelden) van dinsdag 26 maart (8 uur) tot en met woensdag 27 maart (10 uur).
  • Er is geen verkeer mogelijk en er geldt een stilstaan- en parkeerverbod op de Grote Markt van woensdag 27 maart (7 uur) tot en met donderdag 4 april (12 uur).
  • Er is geen doorgaand verkeer mogelijk in het Hofkwartier van woensdag 27 maart (7 uur) tot en met donderdag 4 april (12 uur).
  • De enkelrichting in de Zandstraat (tussen Collegestraat en Grote Markt), Koppelandstraat (tussen Nonnenstraat en Grote Markt) en Kloosterstraat wordt tijdelijk opgeheven.