×

Nieuwe bomenrij voor Bornstraat

Gepost op dinsdag 8 maart 2022

Op maandag 7 maart startte een gedreven team van boomexperts en boomtechniekers met de voorbereidende werken om 39 winterlindes te kunnen planten als nieuwe bomenrij langs de Bornstraat.

De stad koos in overleg met de buurt weldoordacht voor winterlindes als nieuwe boomsoort. De lindeboom is namelijk een goede voedselbron voor veel bestuivers en een uitstekende schuilplaats voor allerlei insecten en biedt door zijn kenmerken een antwoord op de klimaatopwarming. Lindebomen zijn uiterst bestand tegen hete en droge zomers. De bomen worden daarnaast aangeplant met een plantgarantie en bijhorende gietbeurten, zodat de leverancier de groei en conditie van de jonge bomen zelf kan opvolgen om een grote slaagkans te behalen bij de aanplant.

Vanaf dinsdag 8 maart worden de bomen dan zelf geplant. De aannemer rondt de werkzaamheden uiterlijk op maandag 14 maart af. De hinder voor de buurt wordt zo veel mogelijk beperkt door onder andere met kleiner en aangepast materiaal aan de slag te gaan.

De stad wil ook de buurtbewoners betrekken bij deze heraanplant en nodigt hen op een later tijdstip persoonlijk uit om de nieuwe bomenrij feestelijk te openen. Wie dat wil kan dan meter of peter worden van een boom. Nadien blijft de stad met de buurt samenwerken om op een leuke manier wandelaars en passanten te informeren en sensibiliseren.