×

Blijvende aandacht voor fietsdiefstalpreventie

Gepost op dinsdag 6 februari 2024

De gemeenschapswachten van de dienst integrale veiligheid graveren of stickeren jaarlijks 400 tot 600 fietsen. Gegraveerde of bestickerde fietsen zijn na bijvoorbeeld diefstal gemakkelijker terug te bezorgen aan de rechtmatige eigenaar. In de keten van diefstalpreventie is het fietsgraveren of stickeren dan ook een belangrijke schakel. Daarom blijft het stadsbestuur ook in 2024 inwoners overtuigen om hun fiets te laten graveren of bestickeren met hun rijksregisternummer.

In 2024 zullen de gemeenschapswachten maandelijks op een woensdag- of zaterdagnamiddag fietsgraveren aan het koetshuis in het Stadspark, het Dorpshuis van Noorderwijk of het Dorpshuis van Morkhoven. Elke maand wordt er een Handelshart Herentals Cadeaucheque verloot onder de mensen die hun fiets hebben laten graveren tijdens de maandelijkse fietsgraveersessie.

In het voorjaar gaan de gemeenschapswachten ook de fietsen graveren in de secundaire scholen. In het najaar bezoeken ze de basisscholen.
Bovendien kijken de gemeenschapswachten enkele keren per jaar de fietsenrekken in Herentals na. Elke fiets krijgt dan een promotielabel met daarop de datum van de volgende fietsgraveersessie.