×

Aanmelden voor het eerste jaar middelbare school

Gepost op dinsdag 12 maart 2024

Mag uw kind volgend schooljaar naar het eerste middelbaar en wil u het inschrijven in een school in Herentals, Vorselaar, Kasterlee, Geel, Mol of Westerlo, dan moet u uw kind eerst digitaal aanmelden. Dat kan van 25 maart (9 uur) tot 19 april (middernacht) via www.herentals.be/aanmelden-secundair-onderwijs.

Het digitale aanmeldsysteem van alle scholen van het gewoon onderwijs in de regio Zuiderkempen

garandeert een eerlijke verdeling van plaatsen en voorkomt dat sommige scholen overvol geraken, terwijl andere onderbenut blijven. Dit kan helpen om gelijke onderwijskansen te bevorderen en de druk op bepaalde scholen te verminderen.

Opgelet: de aanmelding is geen inschrijving. Via de aanmelding laat u weten op welke school u uw kind wilt inschrijven. U kunt meerdere keuzes ingeven. Het aanmeldsysteem verdeelt de kinderen over de scholen. Als er voldoende plaatsen zijn, krijgt u automatisch de school van uw eerste voorkeur. Als er te weinig plaatsen zijn in een school, wijst het systeem willekeurig de plaatsen toe. Zo krijgen alle kinderen even veel kans om zich in te schrijven in hun favoriete school. Tussen 20 april en 13 mei verneemt u aan welke school uw kind zich kan inschrijven. Inschrijven zelf kan dan van 14 mei tot 10 juni.

Wil uw kind naar dezelfde school als de broer of zus of naar de school waar één van de ouders werkt? Duid dit dan aan bij de aanmelding; u krijgt dan voorrang. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de school waar u uw kind wenst in te schrijven. 

Het tijdstip van de aanmelding speelt geen rol. Zorg wel dat u uw kind aanmeldt vóór het einde van de aanmeldingsperiode. Heeft u uw kind niet tijdig aangemeld, dan kunt u uw kind vanaf 14 mei alleen inschrijven op een school waar nog vrije plekken zijn.

Op www.herentals.be/aanmelden-secundair-onderwijs legt een filmpje eenvoudig uit wat u moet doen om aan te melden en in te schrijven. U vindt er ook duidelijke antwoorden op veel gestelde vragen. Is er toch nog iets niet duidelijk, contacteer dan zeker onze dienst gelijke kansen en preventie: gelijke.kansen@herentals.be of 014-24 66 98.