×

Aangepaste verkeerssituaties

Gepost op dinsdag 1 augustus 2023
  • Van dinsdag 1 augustus om 22 uur tot en met vrijdag 25 augustus om 7 uur is er geen autoverkeer mogelijk op de zuidkant van de Grote Markt door het pop-up zomerplein.

    Van woensdag 2 augustus om 9 uur tot en met vrijdag 25 augustus om 8 uur geldt ook eenrichtingsverkeer in de Kerkstraat, van de Bovenrij naar de Collegestraat.
     
  • Op zaterdag 5 augustus organiseren enkele bewoners van de Koepoortstraat een straatfeest. Hierdoor is er geen doorgaand autoverkeer mogelijk in een deel van de Koepoortstraat, tussen huisnummers 44 en 52, van vrijdag 4 augustus om 18 uur tot en met zondag 6 augustus om 20 uur.
     
  • Op zaterdag 12 augustus is er omwille van een rommelmarkt tussen 8 en 18 uur geen autoverkeer mogelijk in de Sint-Waldetrudisstraat.
     
  • Op dinsdag 15 augustus organiseert Café Welkom Veloclub de wielerwedstrijd GP Yvonne Reynders. De wielerwedstrijd loopt grotendeels over het grondgebied van Herentals, maar ook deels over dat van Westerlo en Olen.

    De wedstrijd start in Ring en gaat vervolgens naar Olenseweg, Varendries, Kijnigestraat, Landweg, Acacialaan, Klein Plassendonk, Plassendonk, Servaas Daemsstraat, Hoge Weg, Schravenhage, Lankem, Roetershoek, Duipt, Doornestraat, Molenstraat, Kapelstraat, Speltstraat, Berteneinde, Wiekevorst, Voortkapelseweg, Morkhovenseweg, Verbindingsstraat, Zandkapelweg, Hoogton, Witbos, Morkhovenseweg terug naar Ring. De omleiding naar Noorderwijk en Morkhoven gaat langs Olen.

    Op dinsdag 15 augustus, tussen 8 en 19 uur is er een stilstaan- en parkeerverbod op heel het parcours van de wielerwedstrijd.

    Op dinsdag 15 augustus, tussen 8 en 22 uur, is er een stilstaan- en parkeerverbod in de Ghellincklaan, tussen Ring en Koningsveld.

    Van vrijdag 11 augustus om 8 uur tot en met woensdag 16 augustus om 22 uur is er een stilstaan- en parkeerverbod op het dorpsplein van Noorderwijk.

    Op dinsdag 15 augustus geldt tussen 13 en 19 uur op een groot deel van het parcours eenrichtingsverkeer. Alleen in de Servaas Daemstraat, tussen Plassendonk en Hoge Weg, Molenstraat, tussen Doornestraat en Kapelstraat, en Ring, tussen Servaas Daemsstraat en Olenseweg, wordt er geen enkelrichting ingevoerd. Hier zal politie Neteland het verkeer regelen.
     
  • Op zaterdag 19 augustus is er op de Grote Markt een bracante- en rommelmarkt. Tussen 7 en 21 uur is er dan geen  autoverkeer mogelijk. Het Hofkwartier is dus doodlopend ter hoogte van de Grote Markt en de Zandstraat, tussen Grote Markt en Collegestraat, is niet bereikbaar via de Grote Markt.
     
  • Op zaterdag 19 en zondag 20 augustus is het Molekens Kermis. Er is dan geen autoverkeer mogelijk op 19 augustus, tussen 8 en 22 uur, en 20 augustus, tussen 8 en 23 uur, in de Acacialaan, tussen Wilgenlaan en Heesveld, in de Dennenlaan en in de Lindenlaan, tussen Berkenlaan en Acacialaan.
     
  • Op zondag 20 augustus is er door het feestweekend 150 jaar Noorderwijk  tussen 9 en 20 uur geen autoverkeer mogelijk op de Ring in Noorderwijk, tussen Servaas Daemsstraat en Ghellinklaan. Het verkeer wordt hier omgeleid langs de Sint-Bavostraat en de Olenseweg.
     
  • Op zondag 20 augustus heeft er in het centrum van Herentals een autoloze sportdag plaats. Tussen 8 en 20 uur is er dan geen verkeer mogelijk in de Zandstraat, tussen Grote Markt en Collegestraat, in het Hofkwartier, op parkeerterrein Stadspark, op de Grote Markt, in de Koppelandstraat, tussen Nonnenstraat en Grote Markt, in het Lantaarnpad, in de Bovenrij, tussen Nonnenstraat en Kerkstraat, in de Kerkstraat, op het parkeerterrein Sint-Waldetrudiskerk, in de Collegestraat en in de Gildelaan, tussen Molenvest en Kerkplein.