Speelpleinwerking (2020)

Update van 26 mei: Onze speelpleinwerkingen worden deze zomer op een andere manier georganiseerd. Bekijk onze coronamaatregelen en -richtlijnen.

Wij willen er voor zorgen dat deze zomer leuk én veilig verloopt voor de kinderen, de ouders en de begeleiders. Daarom zijn wij verplicht medische fiches van de deelnemers bij te houden. Deze vult u hier in.

Op onze Facebookpagina en deze overzichtspagina vindt u de laatste updates omtrent ons zomeraanbod.

Volg het laatste nieuws omtrent de coronacrisis.

De speelpleinwerkingen vinden plaats in juli en augustus en zijn er voor alle kinderen geboren tussen 2005 en 2016. De activiteiten worden begeleid door gebrevetteerde animatoren en hoofdanimatoren.

Om de veiligheid van de kinderen en begeleiders te garanderen nemen we de nodige maatregelen tijdens de coronacrisis. Eén van deze maatregelen is het hanteren van bubbels van maximum vijftig personen per week (inclusief animatoren). Daarom zullen deze zomer de werkingen plaatsvinden op verschillende locaties in Herentals, Noorderwijk en Morkhoven. In onderstaande tabel vindt u een overzicht van de verschillende periodes, locaties en leeftijdsgroepen.

Tip: klik op een speelplein om te bekijken waar het zich precies situeert.

 6 tot 10 juli13 tot 17 juli20 tot 24 juli (niet op 21 juli)27 tot 31 juli3 tot 7 augustus10 tot 14 augustus17 tot 21 augustus24 tot 28 augustus

Kleuters@DeWijngaard

 • geboortejaar 2015 en 2016
 • Wijngaard 9
 schrijf inschrijf in schrijf in schrijf in 

Speelplein@DeWijngaard

 • geboortejaar 2008 tot 2015
 • Wijngaard 9
volzetvolzetvolzetvolzetvolzet volzet 

Speelplein@DeVesten

 • geboortejaar 2008 tot 2015
 • Augustijnenlaan 31
schrijf inschrijf involzetschrijf inschrijf in schrijf in 

Speelplein@Ibis

 • geboortejaar 2008 tot 2015
 • Heesveld 9
schrijf inschrijf inschrijf inschrijf inschrijf in schrijf in 

Tieners@Kleerroos

 • geboortejaar 2005 tot 2008
 • Kleerroos 77 A
schrijf inschrijf inschrijf inschrijf inschrijf in schrijf in 

Speelplein@Noorderwijk

 • geboortejaar 2008 tot 2015
 • Kruisstraat 31
     schrijf inschrijf inschrijf in

Speelplein@Morkhoven

 • geboortejaar 2008 tot 2015
 • Rode Leeuwstraat 10
  schrijf inschrijf in    

Inschrijven

 • Inschrijven voor de speelpleinwerking kan via de webshop. U kunt er de gewenste weken en locatie selecteren en afrekenen. De inschrijvingen starten op dinsdag 9 juni om 18 uur.
 • Hebt u nog geen profiel, maak er dan snel een aan. Wij raden u aan om uw e-mailadres in te stellen als gebruikersnaam. U maakt één profiel aan voor het hele gezin. Kinderen en andere gezinsleden voegt u hier later aan toe. 
 • Hebt u een vrijetijdspas? Dan duurt het gemiddeld één werkdag na de aanmaak van uw profiel om de bijhorende korting voor u te activeren.
 • Er kan maar een beperkt aantal kinderen deelnemen. Tijdig inschrijven is de boodschap.
 • Indien u gebruik wil maken van de voor- en naopvang, moet u dit aanduiden bij uw inschrijving.
 • Bij deelname bent u ook verplicht vooraf een medische fiche in te vullen.

Tijdstippen

De activiteiten vinden plaats van 9 tot 16 uur.

De kinderen moeten een volledige dag aanwezig zijn. Er kunnen geen uitzonderingen gemaakt worden.

Prijs

De speelpleinwerking kost 6 euro per dag (3 euro met een vrijetijdspas). U duidt aan op welke dagen uw kind aanwezig zal zijn. Na de zomervakantie ontvangt u een onkostennota voor alle deelgenomen dagen. U betaalt bij de inschrijving enkel een voorschot van 6 euro per week (3 euro met een vrijetijdspas), goed voor de eerste deelnamedag van die week.

Voor- en naopvang

Er is mogelijkheid tot vooropvang van 7 tot 9 uur en tot naopvang van 16 tot 18 uur. De opvang tussen 8 en 9 uur en 16 en 17 uur is gratis. Tussen 7 en 8 uur en 17 en 18 uur betaalt u 1 euro per begonnen halfuur. De onkostennota van de opvang wordt na de zomer verstuurd. De voor- en naopvang vindt plaats op de locatie van het sport- of themakamp.

Heeft u reeds ingeschreven voor een speelplein maar nog niet voor de voor- en naopvang? Vul dan het formulier in.

Zwemmomenten

Er zijn zwemmomenten waarbij de kinderen naar het Netepark gaan. Het doelgroepenbad wordt op dat moment gereserveerd voor de bubbel. Houd bij het klaarmaken van de zwemtas rekening met de dresscode van het Netepark.

DatumWerking
woensdag 22 juliSpeelplein@Morkhoven
donderdag 23 juliSpeelplein@DeWijngaard
woensdag 29 juli
Speelplein@DeWijngaard
donderdag 30 juliTieners@Kleerroos
dinsdag 4 augustusSpeelplein@Ibis
woensdag 5 augustusSpeelplein@DeVesten
dinsdag 11 augustusSpeelplein@Noorderwijk
woensdag 19 augustusSpeelplein@DeVesten
vrijdag 21 augustusSpeelplein@DeWijngaard
woensdag 26 augustusSpeelplein@Noorderwijk

Busvervoer

Met het oog op de maatregelen die we moeten nemen in het kader van de coronacrisis zal er deze zomer geen busvervoer van en naar het speelplein zijn. Het is onmogelijk de kinderen uit de verschillende bubbels gescheiden te houden op de bus.

Inclusief speelplein

Elke vrijdag spelen kinderen met en zonder handicap samen. Ouders van kinderen met een handicap kunnen voor meer info terecht bij de dienst sport en jeugd. We willen u vragen om dit aanmeldingsformulier inclusie in te vullen en aan ons terug te bezorgen via e-mail of aan de balie.

Coronamaatregelen en -richtlijnen

Bubbels
 • We mogen speelpleinwerkingen organiseren als we werken met bubbels van maximaal 50 personen met een vaste samenstelling.
 • Alle kinderen en (hoofd)animatoren zijn inbegrepen bij deze 50 personen.
 • Binnen deze bubbels is contact met elkaar mogelijk, moet men geen afstand houden en geen mondmasker dragen.
 • Elke bubbel blijft één week behouden. Als een deelnemer maar twee van de vijf dagen deelneemt, dan bestaat de bubbel de andere dagen uit 49 personen. De ‘vrije’ plaats wordt niet door iemand anders ingevuld.
 • De kinderen geboren tussen 2008 en 2015 kunnen terecht op vier bubbels verspreid over Herentals, Noorderwijk en Morkhoven. De kleuters van geboortejaren 2015 en 2016 krijgen een aparte locatie (zij vereisen een aparte aanpak) net zoals de plus twaalfjarigen geboren tussen 2005 en 2008 (voor hen gelden er andere richtlijnen). De kinderen van geboortejaar 2008 en 2015 kunnen dus telkens kiezen tussen twee leeftijdsgroepen.
Ouders
 • Het is niet mogelijk om de deelnames van uw kinderen aan jeugdaanbod te spreiden in dezelfde week. De stabiliteit van onze groepen is cruciaal deze zomer. Maak binnen dezelfde week gebruik van één jeugdwerking.
 • Het is aangeraden om, indien mogelijk, broers en zussen in te schrijven voor dezelfde bubbel.
 • Als ouder bent u niet inbegrepen in de bubbel van 50 en dient u zich aan de geldende maatregelen te houden. Dit wil zeggen dat u een mondmasker draagt bij het brengen en ophalen van de kinderen, uw handen desinfecteert bij het binnenkomen en de sociale afstand respecteert.
Deelnemers
 • Kinderen die behoren tot de risicogroep mogen inschrijven mits toestemming van de ouders, voogd of huisarts. U dient als ouder aan te geven op de medische fiche dat uw kind tot deze risicogroep behoort.
 • Kinderen die ziek waren binnen de vijf dagen voor de start van de activiteit, mogen niet deelnemen. Ook als een kind tijdens de activiteit ziek wordt, mag het niet meer deelnemen. U bent als ouder verantwoordelijk om geen zieke kinderen te laten deelnemen.
 • Kinderen jonger dan twaalf jaar zijn minder een bron van besmetting en minder vatbaar voor het virus. Kinderen en jongeren ouder dan twaalf jaar vormen een groter gevaar voor besmetting. Daarom vormen zij een aparte bubbel. Voor hen is het dragen van een mondmasker in contact met externen noodzakelijk wanneer de sociale afstand niet kan gegarandeerd worden. We verwachten dat jongeren (+12 jaar) een eigen mondmasker meenemen naar de werking.
Contacttracing
 • Wij houden voor, tijdens en tot een maand na de speelpleinwerking gegevens van de bubbels, de kinderen en medische fiches bij. Vul deze medische fiche hier in.
 • We houden ook per bubbel een contactlogboek bij. Hierin worden de gegevens verzameld van externe personen die in contact komen met de bubbel. Indien uw kind buiten de speelpleinwerking in contact komt met een besmette persoon, dient u de dienst meteen te verwittigen.
 • Breng ons zeker op de hoogte als uw kind tijdens of na de speelpleinweek ziek wordt.
 • Wij verzamelen gegevens via uw inschrijving, de medische fiche en het contactregister. In het kader van de coronacrisis worden deze gegevens indien nodig gedeeld met het contacttracerteam.

Nog vragen? Aarzel niet ons te contacteren of raadpleeg de FAQ die de Ambrassade opstelde.

Foto's

Tijdens onze activiteiten worden mogelijk sfeerfoto’s gemaakt die gebruikt worden in stedelijke publicaties. Voor het gebruik van gerichte foto’s wordt specifiek toestemming gevraagd aan de betrokken persoon. Wenst u niet gefotografeerd te worden, laat het ons weten. Mail naar jeugddienst@herentals.be of bel 014-21 21 86.

Verzekering

De kinderen zijn steeds verzekerd tegen mogelijke ongevallen tijdens de werking.