UiTPAS

Wat is de UiTPAS

Met UiTPAS kan je vanaf 1 januari 2023 punten verzamelen door deel te nemen aan vrijetijdsactiviteiten. Die punten kan je later inruilen voor een korting, een geschenk of een ander voordeel. Je kaart is persoonlijk, levenslang geldig en bruikbaar in alle UiTPAS-gemeenten. Dus zowel binnen de eigen UiTPAS-regio als in andere UiTPAS-regio's.

Daarnaast is de UiTPAS voor bepaalde groepen ook een kortingskaart waarmee tot 80% korting verkregen kan worden op deelname aan activiteiten.

Alle gemeenten uit Neteland maken deel uit van de lokale regio 'UiTPAS Kempen'. Door jouw UiTPAS Kempen aan te kopen, verkrijg je meteen tal van welkomstvoordelen van partners uit de hele regio! Je spaart punten bij alle lokale én Vlaamse UiTPAS-partners. Heb je recht op een UiTPAS met kansenstatuut dan kan je ook korting krijgen bij alle lokale UiTPAS-partners binnen onze regio.

Waar kan je een UiTPAS krijgen of kopen?

Je kan je UiTPAS kopen of krijgen aan het stadsloket, de balie van de dienst cultuur en toerisme en bij de sociale dienst als je recht hebt op het kansentarief. Je brengt je eID mee, dan kunnen we je vlot verder helpen met de aanmaak van een UiTPAS.

Een gewone UiTPAS kost 5 euro, maar heb je meteen terugverdiend met de welkomstvoordelen die op je kaart staan.

Heb je recht op een UiTPAS met kansentarief? Breng in dat geval een bewijs van verhoogde tegemoetkoming mee, bijvoorbeeld een recent attest van de mutualiteit. Je hebt in dit geval recht op een gratis UiTPAS waarmee je 80% korting krijgt bij activiteiten. 

Hebben je kinderen een KidsID, dan mag je dat ook steeds meebrengen. Op die manier kunnen we snel een UiTPAS aanmaken.

 

UiTPAS met Kansentarief

Naast een spaar- en voordelenkaart kan de UiTPAS ook een kortingskaart zijn. Bepaalde groepen rechthebbenden komen in aanmerking voor een UiTPAS met kansenstatuut. Dit kansenstatuut houdt in dat je 80% korting geniet bij deelname aan vrijetijdsactiviteiten. Volgende doelgroepen hebben recht op een kansentarief:

  • Personen die recht hebben op Verhoogde Tegemoetkoming.
  • Kinderen en jongeren die verblijven in een instelling van Bijzondere Jeugdzorg op het grondgebied van de betrokken gemeenten.
  • Mensen met een schuldoverlast die gekend zijn bij het OCMW.
  • Personen die verblijven in een LOI of FOI of opvangcentrum voor asielzoekers op het grondgebied van de betrokken gemeenten.
  • Gezinnen met kinderen met een dossier bij OCMW en die gezinsbegeleiding krijgen of gezinnen met kinderen vanuit OCMW die zijn toegeleid naar gezinsbegeleiding.

Als je in aanmerking komt voor een UiTPAS met kansenstatuut kan je die verkrijgen bij de sociale dienst en nadien het stadsloket. Je kreeg hier een uitnodiging voor. Je brengt je eID mee en een bewijs waaruit blijkt dat je inderdaad recht hebt op het kansenstatuut. 

Jaarlijks worden de UiTPASsen met kansenstatuut gecontroleerd om te kijken of het statuut nog geldig is.

Let goed op! Verenigingen krijgen tot en met juni de kans om te starten met de UiTPAS. Dus niet alle verenigingen zullen je direct punten kunnen laten sparen of de tarieven toepassen. Tot ze zijn ingestapt kan je nog wel met je vrijetijdspas bij hen terecht.

UiTPAS bij erkende Herentalse verenigingen

Je kan met je UiTPAS ook terecht om punten te sparen of om van een kansentarief te genieten bij verschillende erkende Herentalse verenigingen. Vraag er naar bij je inschrijving of aan de inkom of bij het aansluiten als lid. 

Het toepassen van het kansentarief geldt enkel voor de lid- en inkomgelden, niet bij eten of drinken.

Verenigingen krijgen tot 1 juni 2023 de tijd om in te stappen. 

Verenigingen die werken met de UiTPAS vinden via deze link alvast meer informatie en handleidingen terug om het kansentarief toe te passen en punten te sparen. 

 

Voordelen/werking van de UiTPAS

Punten sparen

Met je UiTPAS spaar je punten als je deelneemt aan UiTPAS-activiteiten. Voor elke activiteit ontvang je 1 punt. Scan hiervoor je UiTPAS-kaart of -app aan de lezer of aan de kassa van de organisator. De verzamelde punten ruil je om in voordelen.

Een overzicht vind je hier. Kansarme mensen krijgen met hun UiTPAS speciale kortingen. Dit geldt enkel in de UiTPAS-regio waar je woont. Of je recht hebt op zo’n kaart, wordt lokaal bepaald door de aangesloten UiTPAS-regio.

Welkomstvoordelen

Jouw kersverse UITPAS komt geladen met tal van gratis welkomstvoordelen. Het zijn kleine presentjes van diverse UiTPAS-partners doorheen ons lokale netwerk van UiTPAS Kempen. Je kan het steeds veranderende aanbod welkomstvoordelen hier ontdekken. Je kan je welkomstvoordelen ophalen bij de respectievelijke aanbieder. Je zal merken dat je die aankoopprijs van 5 euro al meteen hebt terugverdiend (en dan begint het pas)!

Omruilvoordelen

Als je aardig wat punten bij elkaar hebt gespaard, wordt het tijd om je punten om te wisselen voor fantastische voordelen. Je kan je punten omwisselen bij iedere UiTPASorganisator in heel Vlaanderen. Dat wil zeggen dat je kan kiezen uit een alsmaar toenemend aanbod voordelen, het zijn er nu al meer dan 1400!

Waar kan je de UiTPAS gebruiken?

UiTPAS werkt met een groot netwerk van partners. Een UiTPASpartner onderschrijft het verhaal van UiTPAS. Dat wil zeggen dat je er punten kan sparen, voordelen kan omwisselen en ook van een korting kan genieten als je daar recht op hebt. Het netwerk van UiTPASpartners breidt voortdurend uit, ook in Hoogstraten en in de regio van UiTPAS Kempen.