CADO Herentals

Thuiszorg Kempen baat een dagverzorgingscentrum (CADO) uit in een gerenoveerde vleugel van woonzorgcentrum Sint-Anna. CADO staat voor Collectief Autonoom Dagopvang. Een CADO biedt aan mantelzorgers de gelegenheid om even op adem te komen terwijl de oudere of zorgbehoevende waarvoor ze zorgen in de CADO verblijft.

Voor wie?

Zorgbehoevenden en ouderen van Herentals, Morkhoven en Noorderwijk en omstreken die verzorging, oppas en begeleiding op maat nodig hebben, maar geen intensief medisch toezicht en/of behandeling.  Herentals is een dementievriendelijke gemeente, dus ook personen met dementie zijn welkom.

Hoe werkt het?

CADO Herentals kan een tiental personen tegelijk opvangen. Zo wordt de huiselijke sfeer bewaard. De gasten brengen samen een gezellige, huiselijke dag door. De verzorgenden doen met de gasten dagelijkse taken zoals groenten snijden, een pot soep koken, ‘s middags een warme maaltijd eten, de afwas doen, in de tuin werken, naar de winkel gaan, kaarten, gezelschapsspelen, knutselen, wandelen, een uitstap maken, gezellig koffiekletsen.

De CADO is open van 9.00 tot 16.30 uur. Gasten mogen een hele dag blijven of een paar uurtjes in de voor- of namiddag. Dat kiezen zij zelf. De gasten van de CADO worden begeleid door verzorgenden. Thuisverplegers kunnen ook worden ingezet als het toedienen van medicatie of medische zorgen noodzakelijk is.

Gasten betalen 3,5 euro per uur voor de dagopvang. Voor de maaltijden betalen ze extra.

Hoe inschrijven?

Maak een afspraak met coördinator Anja Schellens op nummer 0474-55 09 24 of coord.cado@iok.be