Diensten aan huis

Kunt u niet meer instaan voor uw huishouden door een ongeval, ziekte, ouderdom, handicap of een andere situatie? Vraag thuiszorgdiensten aan voor een korte of langere periode. Thuiszorgdiensten worden aangeboden door ziekenfondsen, vzw’s, WijkWerking, privédiensten, Thuiszorg Kempen,...

Gezinszorg

Gezinszorg is thuiszorg op maat voor ouderen, zieken, personen met een beperking en gezinnen die (tijdelijk of definitief) niet meer kunnen instaan voor hun huishoudelijke taken. De verzorgenden doen huishoudelijke taken zoals wassen en strijken, boodschappen doen, maaltijden bereiden, verstelwerk. Zij kunnen ook begeleidende en sociale taken uitvoeren zoals zorg voor kinderen, helpen bij zinvolle en aangepaste vrijetijdsbesteding, administratie en gezinsbudget, hulp bij de hygiënische verzorging.

Meer informatie

Poetshulp en huishoudhulp

Poetshulp is het gewone wekelijkse onderhoud van een woning. Een huishoudhulp ondersteunt u bij het gewone onderhoud van de woning en zo nodig bij boodschappen doen, wassen, strijken en koken. U kunt poetshulp en huishoudhulp aanvragen bij dienstenbedrijven, ziekenfondsen en thuiszorgorganisaties. De meeste ziekenfondsen en thuiszorgorganisaties bieden poetshulp en huishoudhulp aan via dienstencheques.

Meer informatie

Maaltijden aan huis

Ouderen, zieken of mensen met een handicap, die hun huishoudelijke werkzaamheden niet meer zelfstandig kunnen doen, kunnen in Convent2 maaltijden bestellen. De maaltijden worden bereid in de keuken van woonzorgcentrum Sint-Anna en in speciale bestelwagens bij u thuis bezorgd tijdens de 
week en op zaterdag tussen 11 en 13 uur. U krijgt elke week een menukaart. Een menu bestaat uit soep, een hoofdschotel en een dessert. Dieetmaaltijden zijn mogelijk op doktersvoorschrift.

Meer informatie

Karweihulp

De klus- en verhuisdienst van Kringwinkel Zuiderkempen komt bij u thuis grote en kleine klussen doen zoals schilderen, verhuisopdrachten en een lekkende kraan herstellen. Zij kunnen ook worden ingezet om een woning leeg te maken of voor tuinonderhoud zoals gras maaien, snoeien en wieden.

Meer informatie

Dagopvang CADO

CADO Herentals is een dagopvang voor ouderen, zorgbehoevende mensen en mensen met dementie. Wie niet graag alleen is, is ook welkom in de CADO. Dankzij de dagopvang kunnen mantelzorgers tijd maken voor zichzelf terwijl hun geliefde goed wordt verzorgd. Door de mantelzorgers te ontlasten en de gasten te omringen met goede zorgen maken wij het mogelijk dat mensen langer thuis blijven wonen.

Meer informatie

Huisbezoek

Wij willen ervoor zorgen dat u weet welke financiële tussenkomsten en dienstverlening er bestaan, wat Herentals u biedt aan ontspanning en cultuur of aangepaste huisvesting en hoe u dit alles kunt aanvragen.
Daarom komt onze coördinator van het bezoekersproject bij u thuis op bezoek om gratis en vrijblijvend info te geven over sociale dienstverlening in onze regio. Zij bespreekt samen met u uw specifieke situatie.  

Meer informatie

Voorwaarden en kostprijs

De meeste thuiszorgdiensten kunt u betalen met dienstencheques of met een sociaal tarief. Voor dat sociaal tarief wordt rekening gehouden met uw (gezins)inkomen. Voor heel wat thuiszorgdiensten kunt u premies en subsidies aanvragen. Vraag dus zeker na of u er recht op hebt!