Tweede proefopstelling met groene verkeersfilter op het kruispunt van Wuytsbergen met Vogelzang weert gemotoriseerd verkeer. Voetgangers en fietsers kunnen hier wel passeren.

Vanaf maandag 28 juni gaat de proefopstelling met groene verkeersfilter van start. Deze proefopstelling weert naast het doorgaand verkeer ook het ander gemotoriseerd verkeer. Ook deze proefopstelling wordt geëvalueerd op basis van concrete verkeerstellingen en de ervaringen van de buurt. 

De eerste proefopstelling met ANPR-camera’s weerde enkel doorgaand verkeer door het berekenen van de reistijd van dit verkeer. Zo bepaalden de camera’s of het voorbijgaande verkeer al dan niet haar bestemming of herkomst in de wijk had. De tweede proefopstelling bestaat uit drie boombakken op het kruispunt van Wuytsbergen met Vogelzang. In tegenstelling tot de eerste proefopstelling, wordt nu alle gemotoriseerd verkeer op de locatie van de boombakken geweerd. Enkel voetgangers en fietsers kunnen hier nog passeren. Het gemotoriseerde verkeer dat zijn herkomst of bestemming heeft in de wijk dient via de juiste toegang naar hun bestemming te rijden. Meer informatie vindt u verder in deze brochure. De ingreep start op maandag 28 juni en zal ongeveer drie en een halve maand duren.

Bereikbaarheid van uw woning met de wagen

De Zaatweg, Peerdsbosstraat, Merkelbroek, De Roest, Vuilvoort, Ijzergieterijstraat, Spoorwegstraat, Moserstraat, Bakendonk en Wuytsbergen van nr. 2 t.e.m. 136 en van nr. 1 t.e.m. 191 zijn te bereiken via de Zaatweg.

De Beukelaer-Pareinlaan, Montezumalaan, Langegeer, Ekelstraat, Turfkuilen, Laarberg, Vogelzang, Lenteheide, Goorkens, Fierland, Schonendonk, Klapvekens, Ekelenberg, Kleine Ekelstraat en Wuytsbergen van nr.146 t.e.m. 200 en van nr. 231 t.e.m. 269 bereikt u via De Beukelaer-Pareinlaan.

 

Bevraging over de tweede proefopstelling

Hoe kan u deelnemen aan de bevraging?
De meest eenvoudige manier is surfen naar www.pakherentalsaan.be waar u toegang krijgt tot de bevraging. Zo kunnen de vragen gemakkelijk beantwoord worden op uw computer, smartphone of tablet. De online bevraging loopt van 9 tot 27 september. Gebruik best Chrome, Firefox, Safari of Microsoft Edge als browser.
Bewoners van de wijk krijgen ook allemaal een folder in de bus met dezelfde vragenlijst. Zij kunnen indien gewenst deze invullen en tot 27 september bezorgen bij het administratief centrum, Augustijnenlaan 30, 2200 Herentals.