×

Zwerfkatten in de buurt? Meld het aan de stad!

Gepost op dinsdag 12 mei 2020
Nu het kittenseizoen volop aan de gang is, is het heel belangrijk dat u elke zwerfkat onmiddellijk meldt bij het stadsbestuur. Dat kan via het formulier op www.herentals.be/zwerfkatten. Hebt u geen internet, dan kunt u contact opnemen met het stadsloket via tel. 014-28 50 50. 
 
De stad geeft uw melding door aan de vrijwilligers van het zwerfkattenproject. Zij vangen de katten in een bak en brengen ze naar de dierenarts, waar ze gesteriliseerd of gecastreerd worden. Zo kunnen we nestjes voorkomen en het aantal zwerfkatten beperken. Na de behandeling brengen de vrijwilligers de katten naar het asiel of plaatsen zij ze terug in hun natuurlijke omgeving. Een week voor de vangactie bezorgt de stad een brief met meer informatie aan de buurtbewoners. 
 
Wist u trouwens dat het in Herentals verboden is om zwerfkatten eten te geven? Het gebeurt vaak met de beste bedoelingen, maar het houdt het probleem in stand en trekt bovendien ongedierte aan. In Herentals mogen enkel mensen met een officiële voederpas zwerfkatten gecontroleerd voederen. Wilt u daarbij helpen? Vraag dan een voederpas aan bij het stadsbestuur. De vrijwilligers van het zwerfkattenproject nemen contact met u op en geven u de nodige instructies.