Hummeltjeshof

Het Hummeltjeshof vangt kinderen op van nul tot drie jaar. Indien er voldoende plaatsen zijn, kunnen er tijdens de schoolvakanties ook kinderen tot vier jaar opgevangen worden.
 
Er is plaats voor veertien kinderen in de babygroep (-18 maanden) en achttien kinderen in de peutergroep (+18 maanden).
 
Openingsuren
 
Het Hummeltjeshof is open op weekdagen van 7 tot 18 uur.

Inschrijven
 
U kunt uw kind online inschrijven. Het Hummeltjeshof contacteert u wanneer er een plaats vrij is.
 
Bij uw inschrijving moet u ook een verklaring op eer voegen waarop u aangeeft of u al dan niet tot een van de voorrangsgroepen behoort. U kunt de verklaring onderaan downloaden.

Opvangprijs

Het Hummeltjeshof werkt volgens het inkomengerelateerde systeem (IKG-systeem). Dit betekent dat de opvangprijs afhangt van uw inkomen en de samenstelling van uw gezin.

Een maand voor de start van de opvang kunt u uw tarief berekenen via de website van Kind & Gezin. U moet zich hier veilig aanmelden met een digitale sleutel (eID en kaartlezer, Itsme®, federaal token). U ontvangt een attest via e-mail en bezorgt dit aan het Hummeltjeshof. Lukt het niet? De coördinator van het Hummeltjeshof en de Kind & Gezin-lijn (078-15 01 00) helpen u graag verder.

Bij de start van de opvang betaalt u een waarborg. Deze waarborg bedraagt 150 euro voor gezinnen met een voltijds opvangplan, 100 euro voor gezinnen met een deeltijds opvangplan en 50 euro voor gezinnen met een laag inkomen. De waarborg wordt volledig terugbetaald als u alle facturen hebt betaalt.

Praktische afspraken