Fietsnetwerk

Herentals is een paradijs voor wie van fietsen houdt. Het stadscentrum is de ideale uitvalsbasis voor een fikse tocht door het groene hart van de Antwerpse Kempen.

Een fietstochtje betekent sowieso genieten. Als u kunt fietsen langs veilige en aantrekkelijke paden wordt het nóg fijner. En trappen langs een traject dat je zelf uitstippelde? Da’s helemaal leuk. Daarvoor kan je gebruik maken van het fietsknooppuntennetwerk. Zo'n netwerk bestaat uit tientallen kilometers fietsvriendelijke routes, verbonden door knooppunten.Met het fietsknooppuntennetwerk Antwerpse Kempen in de aanslag is dat perfect mogelijk. Het netwerk telt zo’n 2.000 kilometer prima fietspaden, die je naar hartelust combineert. Je kan telkens een andere trip uitstippelen. Vertrek, bestemming, afstand en traject: je bepaalt het allemaal zelf.

Door de centrale ligging in de provincie vind je in Herentals heel gemakkelijk aansluiting op het netwerk. De kaart, die de hele Antwerpse Kempen bestrijkt, kost 9,95 euro en is te koop op de dienst toerisme.

Ben je eerder een gelegenheidsfietser, dan kan je bij ons terecht voor de themaroute het groene Neteland. Deze lus van 78 kilometer (met verkortingen van 58 en 34 kilometer) brengt je langs de mooiste plekjes van Herentals, Grobbendonk, Herenthout, Olen en Vorselaar.

Je kan in het kantoor ook fietskaarten van Limburg en Vlaams Brabant kopen.