Schrijf mee aan een buurtnota voor uw straat en de ruime omgeving van Stadsveld.

Een buurtnota is een document dat door geëngageerde bewoners wordt geschreven. Met de buurtnota vertellen de buurtbewoners over de ambitie, visie en gevoeligheden voor hun straten én haar omgeving.
Voor de stad is dit erg waardevolle informatie, die ze kunnen verwerken in hun verdere aanpak van de buurt (mobiliteit, leefkwaliteiten, aankomende beleidsplan ruimte en mobiliteit,…).

Iedereen uit de buurt (in de omliggende straten rond Stadsveld) mag mee rond de tafel en kan zijn/haar feedback, suggesties en voorstellen delen.

UPDATE:
Maandag 24 januari stond hier dan ook een eerste fysieke samenkomst voor gepland. Maar wegens de verhoogde besmettingscijfers en de eigen quarantaine van medewerkers moet dit eerste overleg spijtig genoeg verplaatst worden. Als de cijfers en de geldende maatregelen het terug toelaten nemen we met jullie contact op om zo snel mogelijk een nieuwe datum en plaats te prikken voor de opstart van de buurtnota. Laat wel even uw interesse weten.

Hoe gaan we aan de slag

 1. Buurtbewoners werken samen rond verschillende thema’s
 2. Onder begeleiding van de stad
 3. Binnen een duidelijk kader en
 4. met een buurtbudget
 5. Ambities bepalen: hoe zien jullie de buurt op korte en lange termijn evolueren
 6. Hoe kunnen we dit samen aanpakken, stad én buurt, om de ambities waar te maken
 7. Een geïntegreerde nota die inspeelt op de beleidsplannen ruimte en mobiliteit, het verkeerscirculatie- en parkeerbeleidsplan

Wat is de timing

Januari > Maart

 • Opmaak buurtnota
 • Kader scherpstellen
 • Budget vastleggen
 • Thema’s bepalen
 • Ambities uitschrijven op korte- en lange termijn

April > mei

 • Uitvoeren buurtnota
 • Wie en hoe gaan we de buurtnota verder aanpakken en uitvoeren

Schrijf mee aan de nota

Iedereen uit de buurt mag mee rond de tafel en kan zijn/haar feedback, suggesties en voorstellen delen. Laat wel even uw interesse weten.