Fiets- en wandelzoektochten

Gepost op woensdag 28 september 2022

Vanaf 26 april kan je bij de dienst cultuur en toerisme weer terecht voor fiets- en wandelzoektochten. Deze zoektochten kosten 3 euro. Breng je antwoordformulier ten laatste op 2 oktober binnen en maak kans op één van de mooie prijzen!

Toeristische fietszoektocht - Fietsen langs kleur

De toeristische fietszoektocht vertrekt aan de parking van Sport Vlaanderen en neemt je mee op een kleurrijke tocht door Herentals, Vorselaar, Wechelderzande en Grobbendonk.

Vind de kleurrijke foto’s en beantwoord onderweg enkele vragen.

Lengte: 38 kilometer

 

Fietszoektocht Brigade Piron 2.0 - Luchthelden boven Neteland

          De fietszoektocht ‘Luchthelden boven Neteland’ van Brigade Piron 2.0 - Nete & Aa vzw neemt u mee langs crashsites waar tijdens WO2 vliegtuigen neerstortten in Herentals, Olen, Morkhoven en Herenthout. Op een 20-tal stopplaatsen lost u vragen op en leert u meer over de geschiedenis van de luchthelden boven het Neteland.

      Lengte: 38 kilometer

 

Wandelzoektocht Herentaldum - Voeten vegen

In de 19e eeuw lagen onze straten er nog bemodderd en bescheten bij, met dank aan de paarden, honden, … . Een voetschraper naast de voordeur van een herenhuis gaf het signaal aan de buitenwereld: 'Hier wonen deftige burgers, gesteld op netheid, gelieve het vuil van uw schoeisel te schrapen alvorens de woonst te betreden'.

In het stadscentrum van Herentals hebben we nog een 60-tal van deze historische voetvegers teruggevonden. Tijdens deze zoektocht kom je 50 van deze voetvegers tegen, van een eenvoudig gat in de gevel met een ijzeren staafje ervoor tot mooie omlijstingen van kunstig ijzergiet- en smeedwerk.

Lengte: 6 kilometer

 

Wandelzoektocht Sint-Bavo

Deze algemene wandelzoektocht start aan de Sint-Waldetrudiskerk en neemt je mee door het centrum van Herentals. Onderweg zoek je foto’s en beantwoord je vragen.

Lengte: 4 kilometer

 

Gezinssport Vlaanderen - Herentals gezien … en gevonden!

Van 1 juli tot en met 2 oktober kan je ook de Herentalse zoektochten van Gezinssport Vlaanderen, de sportafdeling van de Gezinsbond, verkrijgen bij de dienst cultuur en toerisme.

Een boekje kost 15 euro en bevat een wandel-, fiets- en kinderzoektocht en een geocachetoer! Ook hier zijn mooie prijzen te winnen.

OPGELET: Op maandag en in september ook op zondag is de dienst cultuur en toerisme gesloten en zijn de zoektochten van Gezinssport Vlaanderen enkel te verkrijgen in het Netepark, Vorselaarsebaan 56. Hier kan enkel cash betaald worden.

Gezinssport Vlaanderen - Herentals gezien … en gevonden!