Warme stad

Het stadsbestuur kan twee jaar lang werken aan een Warm Herentals dankzij subsidies van het Fonds GaVoorGeluk. Hiervoor werken we samen met tal van partners die zich inzetten voor kinderen en jongeren.

Zit u met iets? Warme William luistert!

De geestelijke gezondheid van onze jongeren staat onder druk. Uit een nieuwe gezondheidsenquête blijkt dat één op vijf jongeren kampt met psychische en emotionele problemen. 10 procent heeft angstproblemen, 15 procent vertoont tekenen van depressieve gevoelens en 30 procent meldt slaapproblemen. 
 
Dit betekent gelukkig ook dat vier op vijf jongeren zich wel goed in hun vel voelen. Zij kunnen de anderen die het moeilijk hebben, steunen. Het is belangrijk dat zij weten hoe ze er voor hun vrienden en vriendinnen kunnen zijn. Want wanneer kinderen zich van jongs af aan goed in hun vel voelen, staan ze veerkrachtiger in het leven. Ze doen het goed op school en later ook op de werkvloer.
 
U kunt Warme William lenen
 
De mascotte van de campagne is Warme William, een blauwe beer. Hij zit op zijn bankje en biedt zijn luisterend oor aan. De stad leent Warme William uit aan scholen, jeugdverenigingen en organisaties die actief willen werken rond de veerkracht van kinderen en jongeren. Wilt u Warme William lenen? Laat het weten via het onlineformulier.
 
Word zelf een Warme William
 
Warme William staat symbool voor alle mensen die tijd maken voor jongeren, naar hen willen luisteren en oprecht aandacht hebben voor hun problemen. Ook u kunt een Warme William zijn! Op www.warmewilliam.be en op de Facebookpagina 'Warm Herentals' vindt u meer informatie en bruikbare tips.