Wandelnetwerk Kempense Heuvelrug

Herentals is een ideale uitvalsbasis voor wie van een flinke wandeling houdt. In het noorden van de stad kan je aansluiten op de wandelnetwerken Kempense Heuvelrug en Kempense Beemden. Het wandelnetwerk Kempense Heuvelrug is het oudste netwerk van de provincie Antwerpen. Beide netwerken leiden je langs de mooiste plekjes in het afwisselende landschap van de hoger gelegen Kempense Heuvelrug en de vallei van de Kleine Nete. De bewegwijzering gebeurt, zoals bij het fietsroutenetwerk, op basis van het knooppuntensysteem. Je bepaalt dus zelf waar je vertrekt en de lengte van jouw wandeling.
 
Het wandelknooppuntennetwerk leidt je langs beschermde landschappen en waardevolle biotopen zonder de rust te verstoren of de begroeiing in het gebied te beschadigen. Verschillende paden passeren langs natuurreservaten, die de gelegenheid bieden om kennis te maken met de fauna en flora door middel van didactische borden of observatieplekken (o.a. vogelobservatiehutten).
 
De wandelkaart kost 8 euro en is verkrijgbaar bij de dienst cultuur en toerisme. Hier kan je ook terecht voor de kaarten van de andere netwerken in de provincie.