Buitenspelen in Herentals

Op deze pagina willen we je alternatieve buitenspeelactiviteiten meegeven. Heb je zelf nog een leuke tip? Laat het ons weten via jeugddienst@herentals.be.

Pimp je wandeling

Maak een wandelbingo

Schrijf voor je vertrek elk vijf of tien dingen op die je denkt tegen te komen tijdens je wandeling. Wie als eerste alles kan wegstrepen, wint! Maak het niet te gemakkelijk en kies geen dingen die niet kunnen verplaatsen (zoals een huis, een boom of een brievenbus). Zet je fantasie aan het werk en ga bijvoorbeeld op zoek naar een dame met iets roods aan, een zwarte kat, een gele auto of een postbode!

Ga op schattenjacht

Maak een schatkaart, verstop onderweg aanwijzingen en zorg voor een echte schat op het einde!

Maak een natuurschilderij

Maak tijdens je wandeling een leuke creatie op de grond met takken, bladeren, stenen, dennenappels, … en laat andere wandelaars genieten van jouw creativiteit!

Maak een wandeldagboek met je favoriete knuffel of pop

Neem je knuffel of pop elke dag mee op wandel naar verschillende plaatsen. Neem foto’s van de knuffel of pop onderweg en houd zo een leuk dagboek bij.

Maak een fotozoektocht

Neem foto’s in de buurt, print ze af of stuur ze in willekeurige volgorde digitaal door naar de buren. Zo krijgt de buurt een leuke fotozoektocht.

Alfabet in de natuur

Zoek het alfabet in de natuur

Alfabet in de natuur

Zoek het alfabet in de natuur en neem er een foto van.

Probeer zo je volledige naam te zoeken!

Bestaande wandelingen en fietstochten

#Likeme-zoektocht

Deze wandeling begint aan de Dreef en eindigt aan De Hut. Ze duurt ongeveer een uurtje.

Ontdek de held in jezelf-zoektocht (4 km)

Een ludieke zoektocht voor jonge én minder jonge helden uit Herentals en omgeving. Volg de route, doe de opdrachten, zoek de foto's en ontdek de held in jezelf!

Deze tocht is geschikt voor iedereen die met de fiets of te voet vlot aan het startpunt geraakt. Ideaal voor gezinnen.

De route is ongeveer 4 kilometer lang en loopt voor 90 % over onverharde en verkeersvrije paden.

Wil je graag op stap? Vraag de zoektocht aan via hans@teutegerard.be of via het contactformulier op www.teutegerard.be. De tocht is volledig gratis!

Waterwandelingen Hidrodoe

Het Neteland door

Fietstochten 'Trappen door gisteren en vandaag' (42 km, 53 km of 54 km)

De fietstochtenTrappen door gisteren en vandaag brengen je langs de mooiste erfgoedplekjes in elf Kempense gemeentes. De uitvouwbare kaart bevat drie fietsroutes doorheen Berlaar, Grobbendonk, Heist-op-den-Berg, Herentals, Herenthout, Hulshout, Lille, Nijlen, Olen, Putte en Vorselaar. Onderweg kom je bijzondere erfgoedlocaties tegen. In de brochure lees je het verhaal achter elke plek met foto’s uit de oude doos. Fiets mee door de Kempen van gisteren en vandaag!

Download de gratis brochure. (vanaf 12 mei)