Vervoer voor ouderen en minder mobiele personen

Minder mobiele personen, ouderen en personen met een handicap kunnen voor aangepast en voordelig vervoer terecht bij verschillende diensten in onze regio. 

Minder Mobielen Centrale

De Minder Mobielen Centrale (MMC) biedt betaalbaar vervoer door vrijwillige chauffeurs met een eigen wagen. Het is bestemd voor ouderen, zieken en mensen met een handicap die een beperkt inkomen hebben, geen eigen vervoer hebben en geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer. 

Meer informatie

Dienst aangepast vervoer

De dienst aangepast vervoer is er voor inwoners van Herentals, Morkhoven en Noorderwijk die zich verplaatsen met een rollator, gewone rolstoel, elektrische rolstoel of scootmobiel. U mag geen eigen vervoer hebben en geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer of de Minder Mobielen Centrale. Er zijn geen voorwaarden voor leeftijd of inkomen.

Meer informatie

Parkeerkaart

De parkeerkaart voor mensen met een handicap geeft u toestemming om te parkeren op parkeerplaatsen die voorbehouden zijn voor personen met een handicap én op elke gewone parkeerplaats.

Met uw parkeerkaart moet u in de provincie Antwerpen geen parkeergeld betalen waar betalend parkeren van toepassing is. Uw parkeerkaart vervangt in de blauwe zone de parkeerschijf en de bewonerskaart.

Meer informatie

Belangrijk

  • Informeer ook bij uw ziekenfonds voor een vervoersdienst.
  • Openbaar vervoer van De Lijn: personen met een handicap en begeleiders van personen met een visuele handicap rijden gratis met de bus. Voor regio's of straten waar geen bushaltes zijn, kunt u een Belbus reserveren op nummer 03-218 14 94.  Op tijd reserveren!
  • Openbaar vervoer van NMBS: voordelige tarieven voor 65-plussers en personen met een verhoogde tegemoetkoming. Het station van Herentals heeft een speciale lift voor rolstoelgebruikers. U belt vooraf naar 02-528 28 28 als u hulp nodig hebt of een lift wil gebruiken.