Subsidie voor de huur van een zaal
Subsidie

De stad ondersteunt erkende Herentalse verenigingen door een subsidie te voorzien voor de huur van een zaal in Herentals die niet tot het patrimonium van de stad behoort. De subsidie bedraagt het verschil tussen de huurprijs van de gehuurde zaal en de huurprijs voor de gelijkwaardige zaal dat de stad verhuurt. Er wordt een maximumbedrag van 150 euro per dag vergoed en de subsidie kan aangevraagd worden voor maximum drie dagen per jaar per vereniging.

De verenging moet voor deze subsidie rekening houden met volgende voorwaarden:

  • De zaal wordt gehuurd door een erkende Herentalse vereniging voor de organisatie van een socio-culturele activiteit zoals een fuif, concert, beurs of vergadering en niet voor een privéfeest.
  • Een gelijkwaardige zaal die verhuurd wordt door stad Herentals is op de aangevraagde data niet meer beschikbaar. Verenigingen die hun werkingsgebied in Noorderwijk of Morkhoven hebben, mogen beroep doen op de zalen binnen hun deelgemeente en moeten geen beroep doen op de zalen in het centrum van Herentals.
  • Het vrijetijdspastarief moet toegepast worden op de inkomgelden die worden gevraagd op de activiteit.
  • De organisator vermeldt op alle communicatie het logo van de stad Herentals.
  • De subsidie moet uiterlijk één maand voor de georganiseerde activiteit worden aangevraagd.
Uw gegevens
Activiteit
Geef de naam van de activiteit zoals die in de communicatie van de vereniging gebruikt wordt.
Datum
Wanneer vindt de activiteit plaats? (maximum 3 data. De subsidie moet uiterlijk één maand voor de georganiseerde activiteit worden aangevraagd)
Locatie
Geef de naam van de zaal waarvoor u een subsidie aanvraagt.
Geef het adres van de zaal waarvoor u een subsidie aanvraagt.
Voeg het bewijs toe dat de gelijkwaardige zaal die de stad verhuurt niet beschikbaar is op de aangevraagde datum of data (bv. mail of brief stadsdienst, screenshot website zaalreservatie ’t Schaliken). Wanneer er geen gelijkwaardig alternatief bestaat binnen de infrastructuur van de stad Herentals binnen de deelgemeente (Morkhoven of Noorderwijk) waar de vereniging haar werkingsgebied heeft, moet er geen bewijs worden toegevoegd.
Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
Toegestane bestandstypen: gif jpg jpeg png pdf doc docx odt xls xlsx ods.