Speelstraat (2021)

In juli en augustus kan jouw straat een speelstraat voor de kinderen worden. De voorwaarden om van jouw straat een speelstraat te maken, zijn:

  • De straat ligt in een woonzone en de maximumsnelheid bedraagt 50 km/uur.
  • De straat ligt niet op een route van De Lijn.
  • Je beschikt in de straat over twee contactpersonen van verschillende families, meters en/of peters. Deze contactpersonen zijn het aanspreekpunt voor de stad en voor de buurt. Deze personen zijn op regelmatige basis aanwezig in de speelstraat voor vragen en opmerkingen.
  • Je vermeldt de gewenste periode en welk deel je wil afsluiten voor de speelstraat.
  • Bij de aanvraag voeg je een petitielijst. De petitielijst bevat een adressenlijst van de hele straat en de namen en handtekeningen van bewoners die akkoord gaan met de aanvraag. Als de speelstraat een andere straat afsluit, moeten ook de bewoners van deze afgesloten straat akkoord gaan. In totaal moet 60 procent van de bewoners akkoord gaan met de aanvraag.

Als de stad jouw aanvraag goedkeurt, levert de stad de dranghekken voor de speelstraat. Deze moet je dagelijks zelf plaatsen en wegzetten. De dranghekken moeten zo geplaatst worden dat een voertuig er met lage snelheid langs kan rijden zonder de hekken te verplaatsen.

Aanvragen

Je kan een speelstraat vanaf 4 maart 2021 aanvragen via het online formulier of per brief aan het stadsbestuur - Augustijnenlaan 30 - 2200 Herentals. De volledige aanvragen voor 2021 moeten uiterlijk op vrijdag 16 april bij het stadsbestuur zijn.

De Speelbus komt naar uw straat

Zes weken lang toert de Speelbus langs de speelstraten van 17.30 uur tot 19.30 uur. Duid zeker aan welke dagen de Speelbus welkom is in jouw speelstraat!

Een leuke tip

De dienst sport en jeugd heeft een speelkoffer vol spel- en sportmateriaal ter beschikking. Altijd leuk voor de kleine en grote kinderen in de speelstraat. Lees meer.

Logo Speelstraat