Speelstraat (2020)

Uw straat, een speelstraat?

In juli en augustus kunt u van uw straat een speelstraat voor de kinderen maken. De voorwaarden om van uw straat een speelstraat te maken, zijn:

  • De straat ligt in een woonzone en de maximumsnelheid bedraagt 50 km/uur.
  • De straat ligt niet op een route van De Lijn.
  • U beschikt in uw straat over twee contactpersonen van verschillende families. Deze contactpersonen zijn het aanspreekpunt voor de stad en voor de buurt.
  • U vermeldt de gewenste periode en welk deel u wilt afsluiten voor de speelstraat.
  • Bij uw aanvraag voegt u een petitielijst. De petitielijst bevat een adressenlijst van de hele straat en de namen en handtekeningen van bewoners die akkoord gaan met de aanvraag. Als de speelstraat een andere straat afsluit, moeten ook de bewoners van deze afgesloten straat akkoord gaan. In totaal moet 60 procent van de bewoners akkoord gaan met de aanvraag.

Als de stad uw aanvraag goedkeurt, levert de stad de dranghekken voor de speelstraat. Deze moet u dagelijks zelf plaatsen en wegzetten. De dranghekken moeten zo geplaatst worden dat een voertuig er met lage snelheid langs kan rijden.

Aanvragen

U kunt uw speelstraat online aanvragen, of per brief aan het stadsloket. De aanvragen voor 2020 moeten uiterlijk op 31 maart bij het stadsbestuur zijn.

De Speelbus komt naar uw straat

Van 13 tot 17 juli, van 20 tot 24 juli, van 10 tot 14 augustus en van 24 tot 28 augustus komt de Speelbus naar de verschillende speelstraten in Herentals. De bus komt 's avonds van 17.30 uur tot 19.30 uur, wanneer de meeste kinderen thuis zijn om te spelen. Wilt u dat de Speelbus ook een bezoekje aan uw straat brengt, dan kunt u uw voorkeursdagen opgeven bij uw aanvraag. Hoe meer dagen u opgeeft, hoe groter de kans dat de Speelbus kan komen.

Een leuke tip

De dienst sport en jeugd leent een speelkoffer vol spel- en sportmateriaal uit. Altijd leuk voor de kleine en grote kinderen in de speelstraat. Lees meer.

Logo Speelstraat