Speelstraat (2018)

Uw straat, een speelstraat?

In juli en augustus kunt u van uw straat een speelstraat voor de kinderen maken. De voorwaarden om van uw straat een speelstraat te maken zijn:

  • De straat ligt in een woonzone.
  • De straat ligt niet op een route van De Lijn.
  • U beschikt in uw straat over twee contactpersonen van twee verschillende families. Deze contactpersonen zijn het aanspreekpunt voor de stad en voor de buurt.
  • U vermeldt de periode, de plaats en de voorgestelde uren voor de speelstraat.
  • Bij uw aanvraag voegt u een petitielijst. De petitielijst bevat een adressenlijst van de hele straat en de namen en handtekeningen van bewoners die akkoord gaan met de aanvraag. Als de speelstraat een andere straat afsluit, moeten ook de bewoners van deze afgesloten straat akkoord gaan. In totaal moet 60 procent van de bewoners akkoord gaan met de aanvraag.

Als de stad uw aanvraag goedkeurt, levert de stad de dranghekken voor de speelstraat. Deze moet u dagelijks zelf plaatsen en wegzetten. De dranghekken moeten zo geplaatst worden dat een voertuig er met lage snelheid langs kan rijden.

Aanvragen

U kunt uw speelstraat online aanvragen, of per brief aan het stadsloket. De aanvragen voor 2018 moeten uiterlijk op vrijdag 20 april bij het stadsbestuur zijn.

Nieuw: de Speelbus komt naar uw straat

Van 6 tot 10 augustus, op 13 en 14 augustus en op 16 en 17 augustus komt de Speelbus naar de verschillende speelstraten in Herentals. De bus komt 's avonds van 17 tot 19.30 uur, wanneer de meeste kinderen thuis zijn om te spelen. Wilt u dat de Speelbus ook een bezoekje aan uw straat brengt, dan kunt u uw voorkeursdagen opgeven bij uw aanvraag. Hoe meer dagen u opgeeft, hoe groter de kans dat de Speelbus kan komen.

Een leuke tip

De sportdienst leent een speelkoffer vol spel- en sportmateriaal uit. Altijd leuk voor de kleine en grote kinderen in de speelstraat. Lees meer.