Renoveren en energie besparen

Energie besparen kan op verschillende manieren: (extra) isolatie plaatsen, hoogrendementsglas plaatsen, zuinige toestellen aankopen, slim omgaan met energie, sluimerverbruik tegengaan enzovoort. Het heeft niet alleen voordelen voor het milieu, maar draagt ook bij aan een lagere energiefactuur. Als u renoveert geniet u ook van meer wooncomfort en is uw woning meer waard op de verkoop- of huurmarkt.

De stad zal voor haar eigen patrimonium inzetten op energiebesparing door oude toestellen te vervangen, in te zetten op led-verlichting en te isoleren. Nieuwe gebouwen worden klimaatbestendig gebouwd met aandacht voor energie. Ook voor de openbare verlichting kiest de stad voor led-verlichting en bekijken we het brandregime. De stad helpt de burgers renoveren en energie besparen via subsidies, informatie en sensibilisatie. Neem ook een kijkje op de websites van onze partners zoals Energiehuis en Kamp C.

Iedereen kan zijn steentje bijdragen. Bekijk wat er in uw woning energie-efficiënter kan en laat u informeren! Hebt u nood aan extra financiële steun om de renovaties waar te maken? Kijk dan op premiezoeker.be of u in aanmerking komt voor een premie.

Let op: de website is nog in ontwikkeling en wordt systematisch aangepast. Zo worden systematisch de links naar de gemeentelijke projecten en externe websites gecontroleerd en toegevoegd.