Veilig naar school? Volg de schoolroutekaart!

Gepost op woensdag 21 augustus 2019

Tijdens het schooljaar nemen elke dag duizenden kinderen en jongeren deel aan het verkeer. Een veilige route van en naar school is dan ook zeer belangrijk. Een nieuw hulpmiddel daarbij is de schoolroutekaart. 

Via de kaart vindt elke student de veiligste route naar school. De routes lopen zo veel mogelijk via fietspaden, beveiligde kruispunten en autoluwe straten. De schoolroutekaart ontstond na een bevraging bij ouders en leerlingen en is het resultaat van een samenwerking tussen het stadsbestuur, de Herentalse scholen, de lokale politie, provincie Antwerpen en Route2School. Provincie Antwerpen verleende financiële steun aan dit project.

Het stadsbestuur zorgt er bij het begin van het schooljaar ook voor dat voetpaden en fietspaden naar de scholen zo goed mogelijk onderhouden en net zijn. Ook de Lokale Politie Neteland steekt een handje toe. Tijdens de eerste twee weken van september houdt een dertigtal politiemensen het verkeer in het oog aan drukke kruispunten, invalswegen en in de onmiddellijke omgeving van de scholen.

De basisscholen Wijngaard, Zandkorrel en (W)Onderwijs organiseren dit jaar opnieuw een schoolstraat. Dit betekent dat er bij het begin en het einde van de schooldag geen autoverkeer is toegestaan in de omgeving van de schoolpoort. Dat maakt het voor de leerlingen veiliger om met de fiets of te voet naar school te komen.