Lekkers uit Herentals

Herentalsenaren houden van lekker eten en drinken. In Herentals zijn heel wat producenten van streekeigen producten aan de slag. Hieronder vindt u een heerlijk overzicht van al dat lekkers.

Herentalse Boomkes

Al drie decennia lang vervaardigen Herentalse bakkers het Herentals Boomke. Dit heerlijke amandelkoekje met een vulling van marsepein is nog altijd een succes. De vorm van het koekje verwijst naar de boom in het wapenschild van de stad. Het boomke is verkrijgbaar bij verschillende bakkers in Herentals.

Chocoladeproducten TWERK

Twerk is een tewerkstellingsinitiatief voor mensen met autisme. In hun atelier maken ze heerlijke pralines en holgoed voor pasen en Sinterklaas.

TWERK vzw, Collegestraat 16b, 2200 Herentals, 014 23 32 28, twerk@twerk.be, www.twerk.be

Speculaas Heyns

De speculaas van Heyns wordt gebakken volgens een geheim familierecept dat al meegaat sinds de opstart van de bakkerij in 1898. De botermalse dikke speculaas en de krokante dunne speculaas van "den Heyns" is dan ook een begrip in Herentals en ver daarbuiten. Ook te verkrijgen buiten de openingsuren in de speculaasautomaat.

www.speculaasjeheyns.be

Hopscheppers

Hobbybrouwersvereniging de Hopscheppers brouwen met succes twee verschillende bieren, de Hopschepper, type Imperial Pale Ale, en de Imperial Kroezer, type imperial Russian stout. 

Op vraag van cultuurcentrum 't Schaliken ontwikkelden de gepassioneerde brouwers een feestbier naar aanleiding van het tienjarig bestaan van het cultuurcentrum. Dit bier, de Schalkse 10, werd voorgesteld begin juni 2017.

U kunt de  bieren proeven in verschillende cafés in de stad.

www.hopscheppers.be

Wijndomein Roothooft

Alfons Roothooft maakt mousserende wijn met druiven die in Herentals geteeld worden. De productie verloopt helemaal op ambachtelijke wijze. Alfons verkiest kwaliteit boven kwantiteit. U kunt de wijnen proeven in de gezellige degustatieruimte. (Enkel op afspraak)

Wijndomein Roothooft, Herenthoutseweg 115, 2200 Herentals, 0477 48 67 58, alfons_roothooft@hotmail.com

Vibe Distillers Gin

Deze "Hertalse Gin" wordt gestookt door twee jonge creatievelingen in een Herentals cafe. De London Dry Gin van Vibe distillery wordt “New Western Style” genoemd, omdat de nadruk niet op jeneverbes ligt maar meer op de exotische botanicals die men in de gin kan terugvinden.

https://www.facebook.com/vibedistillers

Brouwerij Leysen

Brouwerij Leysen in de Meivuurstraat brouwt drie stevige bieren: de Baskwadder blond, dubbel en trippel. De Baskwadder is een monster dat `s nachts in de bossen van de Kempen zou ronddwalen en zelfs prikkeldraad zou eten. Dit fantasiewezen werd gebruikt om de kinderen bang te maken, zodat ze zeker voor het donker uit de bossen huiswaarts gingen. Groepen tot 25 personen kunnen de brouwerij op afspraak bezoeken.

www.brouwerijleysen.be

Wijndomein Het Eiken Vat

De wijngaarden van Het Eiken Vat liggen verspreid over het Hageland en de Kempen. Het grootste deel is terug te vinden in Houwaart. Maar ook de wijngaard in Noorderwijk zorgt voor enkele verrassende wijnen. In totaal heeft Gust Bertels 1.500 stokken.

Wijndomein Het Eiken Vat, Drie-Eikenstraat 5 , 2200 Noorderwijk, tel. 014-26 26 20, gust_bertels@telenet.be

Bioboerderij De Kijfelaar

De Kijfelaar is gevestigd in een oude hoeve die van oudsher deel uitmaakt van het patrimonium van de familie De Gellinck en aanleunt tegen het kasteel van Noorderwijk. Boer Bavo verbouwt er groenten en kweekt er vleesrunderen. De producten worden verkocht in de hoevewinkel.

www.dekijfelaar.be

Asperges De Pleynhoeve

In Noorderwijk groeien de heerlijke asperges van de familie Van Olmen. Het witte goud wordt verkocht op de hoeve. Het seizoen begint ongeveer eind april.

www.dasperge.be

Belgische Saffraan

In Morkhoven telen Marc en Linda saffraankrokussen. De oogst verkopen ze puur, maar ze verwerken de specerij ook in allerlei lekkers zoals azijn, mosterd, aperitiefwijn en advocaat. U kunt met een groep op afspraak de boerderij bezoeken .

www.belgischesaffraan.be

Het ijskoetje

Familiebedrijf met vers hoeve-ijs, gemaakt van melk uit het eigen melkveebedrijf. Gelegen nabij de oude spoorlijn tussen knooppunt 60 en 43. Ideaal dus voor een rustpauze tijdens een fietstocht.

www.facebook.com/ijskoetje

Koekjes en chocolade

Dranken

Hoeveproducten