Jachthaven

De grootste troef van de jachthaven in Herentals is haar prachtige ligging op een groene plek langs het Kempens Kanaal. Booteigenaars vinden er alle mogelijke nutsvoorzieningen. Er zijn zowel vaste als tijdelijke ligplaatsen. De gezellige cafetaria met groot terras is een populaire pleisterplaats voor wandelaars en fietsers.
 
Jachthaven
Noordervaart
Herentals
gsm 0471 41 92 00

Vissen in de jachthaven

Tijdens het vaarseizoen van 1 april tot 30 september geldt er over het volledige terrein van de jachthaven een totaal visverbod. Van 1 oktober tot 31 maart is vissen toegelaten vanaf maximum twee uur voor zonsopgang tot maximum twee uur na zonsondergang. U hebt dan wel een visverlof nodig. Het visverlof kunt u aankopen op www.visverlof.be/.

Voorwaarden voor vissen in de jachthaven:

  • De scheepvaart mag niet gehinderd worden.
  • Er mag niet gevist worden in de havengeul en op, rond of tussen steigers.
  • Uw materiaal dient zo weggezet te worden dat een vrije doorgang op de kade mogelijk blijft. Laat geen visgerei of zwerfvuil achter na het vissen.
  • Het is niet toegestaan om vanop een boot te vissen. Vissen is enkel toegelaten vanaf de dijk of de kade en vanop plaatsen die de privacy van de booteigenaars niet in het gedrang brengen. Vissen tussen de aangemeerde boten is enkel toegelaten wanneer die boten niet bemand zijn.
  • Het gebruik van werphengels is verboden. U mag maximaal twee vaste handhengels met een lengte tot 9,50 meter gebruiken. Hierbij mag er ook niet verder ingelegd worden dan de lengte van de steigers.
  • Gevangen vissen mogen niet worden meegenomen en moeten onmiddellijk terug gezet worden. Het gebruik van leefnetten is verboden.
  • Er mag enkel gevoederd worden met losse partikels, ter hoogte van de visplaats. Het gebruik van aan de hengel bevestigde voederkorfjes is toegelaten. Het gebruik van aasvissen is niet toegelaten.
  • Fietsen moeten in de fietsrekken geplaatst worden. Auto’s en aanhangwagens moeten buiten het haventerrein geparkeerd worden.
  • Er mogen geen auto’s, fietsen, bakfietsen op het jaagpad gestald worden, uitgezonderd vergunninghouders van de Vlaamse Waterweg NV, volgens de bepalingen van de vergunning.

De concessiehouder van de jachthaven heeft het recht om voor de organisatie van evenementen een tijdelijke opschorting van het visrecht in te stellen. Deze opschorting en de duur ervan zal minstens één week op voorhand aangekondigd worden op het informatiebord.