Bereikbaarheid

Het stadscentrum van Herentals is perfect te voet en met de fiets bereikbaar. Er geldt overal een snelheidslimiet van 30 kilometer per uur. Op tal van plaatsen in het centrum vindt u fietsenstallingen, waaraan u uw fiets veilig kunt vastmaken. Verder is de stad ook goed bereikbaar met de bus of met de trein. En als het echt niet anders kan, dan neemt u toch gewoon de wagen?
 
Gratis parkeren
 
Het stadscentrum van Herentals is ook met de wagen gemakkelijk bereikbaar. Alle parkeerterreinen bevinden zich op wandelafstand van de winkelstraten. Op de Augustijnenlaan (niet aan het administratief centrum), de Belgiëlaan (niet aan de Post en FOD Financiën), de Molenvest (niet op het parkeerterrein achter de bibliotheek) en aan het station kunt u onbeperkt gratis parkeren. Voor een korte uitstap kunt u ook in de meeste centrumstraten gratis parkeren. In de blauwe zone moet u van 9 tot 18 uur uw parkeerschijf gebruiken, behalve op zondagen en feestdagen. Parkeren met een parkeerschijf kan maximaal twee uur. Bewoners kunnen hier onbeperkt parkeren met hun bewonerskaart.

Parkeerplaatsen

 • As Belgiëlaan-Augustijnenlaan, bereikbaar via Ringlaan, Augustijnenlaan, Belgiëlaan. Parkeerduur onbeperkt.
 • Molenvest, bereikbaar via Ringlaan, Lierseweg.Parkeerduur onbeperkt.
 • Parkeerterrein Station, bereikbaar via Ringlaan, Poederleeseweg, Olympiadelaan. Parkeerduur onbeperkt.
 • Parkeerterrein Sint-Waldetrudiskerk, bereikbaar via Ringlaan, Herenthoutseweg, Kerkplein, Kerkstraat. Parkeerduur maximaal 2 uur. Betalend.
 • Parkeerterrein Stadspark, bereikbaar via Ringlaan, Poederleeseweg, Olympiadelaan, Belgiëlaan. Parkeerduur maximaal 2 uur. Betalend.
 • Parkeerplaatsen kernwinkelgebied. Parkeerduur maximaal 2 uur. Betalend.

Betaal uw parkeerplaats met een sms, app of bankkaart
 
Betalend parkeren kan op de Grote Markt, achter zaal ’t Hof en hotel Karmel, aan de Sint-Waldetrudiskerk en in de Zandstraat, de Bovenrij, het Hofkwartier en de Fraikinstraat. U kunt betalen met muntgeld, sms, qr-code of bankkaart

Gratis Herentals kwartiertje

Als u korter dan 15 minuten parkeert, hoeft u niet te betalen. U moet wel:

 • een gratis parkeerticket van de automaat achter de voorruit van uw voertuig leggen;
 • of (aan de parkeermeters in de Zandstraat) een tijdsaanduiding van 15 minuten instellen;
 • of een parkeersessie opstarten via sms of de applicatie en binnen de 15 minuten afronden (Let op: u betaalt wel voor het versturen en ontvangen van een sms of voor het gebruik van de app).

Parkeren voor personen met een handicap
 
Voor personen met een handicap worden er parkeerplaatsen voorbehouden op de openbare weg en op parkeerterreinen. De voorbehouden parkeerplaatsen in Herentals liggen zo dicht mogelijk bij de toegang tot openbare gebouwen of instellingen, winkelcentra en dergelijke. Bekijk het overzicht.

Parkeren voor zorgverleners

Voor zorgverleners zijn er diverse mogelijkheden om eenvoudiger te parkeren in Herentals. Het gaat om de digitale zorgkaart, de parkeerzorgkaart en de parkeerzorgsticker. Hier vindt u meer informatie.
 
Zes parkeerzones
 
Langs de ring en in de binnenstad staan verkeersborden die de parkeerzones in de stad aanduiden. Er zijn zes parkeerzones: zone Centrum (de vroegere P-route langs de Augustijnenlaan en Belgiëlaan), zone Ziekenhuis, zone Station, zone Schaliken, zone Bovenpoort en zone Kerkplein. Elke parkeerzone heeft een eigen kleur. Als u de kleur van een bepaalde zone volgt, komt u automatisch op de parkeerplaats in kwestie terecht.

Bereikbaarheid

Herentals is bereikbaar via de E313 (met drie opritten), het Albertkanaal, het Kanaal Bocholt-Herentals, de bus en de trein.

 • 30 kilometer van Antwerpen (luchthaven)
 • 50 kilometer van Mechelen
 • 50 kilometer van Hasselt
 • 65 kilometer van Eindhoven (luchthaven)
 • 75 kilometer van Maastricht (luchthaven)
 • 80 kilometer van Brussel (luchthaven)