In de Ban(d) van de Fiets

Sociaal-artistieke kunstproject

Vanaf begin mei tot en met eind augustus loopt in Herentals, Morkhoven en Noorderwijk het kunstproject ‘In de ban(d) van de fiets’. U kunt in winkeletalages, cafés, openbare gebouwen, straten en pleinen meer dan 90 kunstwerken bewonderen die gemaakt zijn uit oude fietsonderdelen. 

De voorbije twee jaar werkten meer dan 60 Herentalse kunstenaars, verenigingen en groepen aan het sociaal kunstproject ‘Herentals in de ban(d) van de fiets’. Zij werden begeleid door de Herentalse kunstenares Agnes Janssens, Jenny Verelst en de stedelijke dienst gelijke kansen en preventie.

Binnen dit sociaal-artistieke project vervallen dan ook alle grenzen. Er zijn geen validen of mindervaliden, geen kansrijke of kansarmen, geen begaafden of minderbegaafden. De organisatie wil immers een creatieve band rond Herentals leggen en tegelijkertijd een band smeden tussen alle inwoners van de stad. 

Alle deelnemende groepen en kunstenaars maakten hun kunstwerken van een fiets, fietsonderdelen of met de fiets als thema. De onderdelen bestaan voornamelijk uit gerecycleerde producten, afval en wegwerpmateriaal. Zo wijst de organisatie ook op het belang van recycleren.

Trek erop uit en maak een toffe wandeling of fietstocht langs de vele kunstwerken. Wie een leuke foto maakt bij éen van de kunstwerken en deze op onze Facebookpagina post, maakt kans om in de stadskrant van september te verschijnen!