Stadswandelingen met een gids

Wilt u de mooiste en meest interessante plekjes van Herentals, Noorderwijk en Morkhoven leren kennen? Toerisme Herentals organiseert gevarieerde, leerrijke en ontspannende wandelingen voor groepen. Een gidsbeurt voor een groep van maximaal 25 personen kost 60 euro. Reserveren kan tot drie weken voor het geplande bezoek. Elk extra half uur kost 15 euro. Per reservatie wordt er een administratieve kost aangerekend van 5 euro.  

De stadsgidsen kennen Herentals als hun broekzak. Ze kunnen u niet alleen veel vertellen over de rijke geschiedenis van de stad en haar monumenten, ze kennen ook de meest charmante plekjes van de stad en de pittigste anekdotes die aan die plekken verbonden zijn. Op een twee uur durende wandeling laten ze u kennismaken met Herentals zoals u het nooit verwacht had. De gidsen hebben allemaal zo hun eigen route, maar bezoeken op verzoek graag de plekken die u aangeeft. Zo kunt u toch een beetje à la carte Herentals bezoeken. U kunt de brochure Historische stadswandeling gebruiken als inspiratiebron. Bezoeken aan de Sint-Waldetrudiskerk en de Begijnhofkerk kunnen niet op momenten dat er eucharistievieringen zijn.  

De gidsen hebben ook enkele themawandelingen in de stad ontwikkeld. Voor de wat avontuurlijkere groepen zijn er fikse wandelingen in de groene omgeving ten noorden van de stad.