G-sport

Kinderen, jongeren en volwassenen met een handicap krijgen bij G-sportclubs de kans om op hun eigen niveau te sporten in een gewone sportclub. Meestal sporten G-sporters in een apart team binnen de club, maar soms sporten ze gewoon samen met leden zonder beperking.

________________________________________________________________________

G-sport in Herentals

Het stadsbestuur organiseert lessen G-aquagym in de zwembaden van het Netepark. De lessen vinden elke dinsdag van 18.30 uur tot 19.20 uur en elke vrijdag van 15 tot 16 uur plaats in het doelgroepenbad.

In de G-sportwijzer vindt u een overzicht van alle G-sportclubs in de provincie Antwerpen. U kunt zoeken op club, gemeente, sport en doelgroep.

________________________________________________________________________

G-sportdag

De volgende G-sportdag vindt plaats op zaterdag 12 oktober 2019. De dag start om 9 uur in sportcomplex De Vossenberg en eindigt om 15.30 uur. Inschrijven kan vanaf maandag 2 september om 18 uur.

________________________________________________________________________

Ondersteuning van G-sportclubs

Sportclubs die willen starten met een G-werking zitten met heel wat vragen. Aangezien G-sport een regionaal gegeven is, werkt de stad samen met Sportregio Kempen om G-sport te promoten. Sportclubs krijgen zoveel mogelijk antwoorden zodat ze enthousiast, maar met realistische verwachtingen aan hun G-sportavontuur kunnen beginnen. Clubs worden opgenomen in de G-sportwijzer. Trainers kunnen jaarlijks G-sportvormingen volgen. Clubs met een nieuwe of bestaande G-werking kunnen G-sportsubsidies aanvragen.
 
De consulent G-sport van Sport Vlaanderen is Veerle Van Deun (tel. 014-85 96 60, gsm 0470-22 89 71, veerle.vandeun@sport.vlaanderen).
Sporters beleven meer