Evenementenloket

Het stadsbestuur helpt u graag verder met de organisatie van uw evenementen (fuif, modeshow, festival, ...). Via uw online aanvraag van een evenement kan de stad een juiste inschatting maken van wat u nodig hebt op het vlak van veiligheid, mobiliteit en ondersteuning. Vul naast de verplichte velden ook de informatie in waarover u momenteel al beschikt. De stadsdiensten nemen dan, indien nodig, binnen enkele dagen contact met u op.

Een online aanvraag is echter niet altijd nodig. De onderstaande beslissingsboom kan u helpen om te bepalen of u uw evenement moet aanvragen. 

Als blijkt dat u uw evenement niet moet aanvragen, kan het toch heel interessant zijn om dit te doen. Via deze aanvraag krijgt u namelijk in één formulier alle mogelijke ondersteuning aangeboden  en kunt u onder andere uitleenmateriaal, ondersteuning bij promotie of verkeersmaatregelen aanvragen. Wij zorgen dan voor een centrale behandeling en een gecoördineerd antwoord. 

Raadpleeg ook zeker onze evenementengids. Hierin vindt u zeer nuttige informatie over wat u allemaal kan/moet doen om uw evenement te organiseren.

Als u een evenement niet minimaal 30 dagen vooraf aanvraagt, riskeert u een gemeentelijke administratieve sanctie (GAS) tot 350 euro.

Uitleenmateriaal

Raadpleeg hier de lijst met uitleenmateriaal dat u via het evenementenformulier kunt aanvragen. In het aanvraagformulier voor evenementen kunt u opsommen welk uitleenmateriaal u nodig heeft.  Indien u hier niet vindt wat u zoekt, kunt u ook eens kijken op:
 

Grondplan maken met google-maps

U kan google-maps gebruiken om een grondplan te maken. Dit geeft het voordeel dat het (1) gecommuniceerd kan worden via een link zodat u geen grote bestanden moet uitwisselen en (2) meerdere mensen aan het plan kunnen werken omdat het in de 'cloud' staat.
In het aanvraagformulier voor evenementen kan u dan de link naar het grondplan ingeven.

Veiligheidsplan

De stad verwacht een veiligheidsplan of (uitgebreider) veiligheidsdossier voor risicovolle evenementen in te dienen volgens de risicoanalyse van de ambtenaar noodplanning. Het evenementenloket voorziet standaard sjablonen om zo’n dossier op te maken.

Ondersteuning promotie

De stad ondersteunt uw evenement graag via haar promotiekanalen. U mag ook altijd uw evenement delen op de Facebookpagina van de stad.