Evenementenloket

Nieuw vanaf 1 januari 2020

Huurreglement evenementen op het openbaar domein

Indien u het openbaar domein gebruikt voor uw evenement (pleinen, parken, straten afsluiten) dan betaalt u hiervoor een huurprijs. Bekijk het overzicht van de tarieven.

Er zijn afspraken verbonden aan het huren van een locatie voor uw evenement. Deze afspraken vindt u in het huurreglement.

Nieuwe regeling en prijs voor het gebruik van de elektriciteitskasten

Om misbruik door derden te voorkomen worden de meterkasten niet meer door de stad geopend. U dient als organisator de sleutels af te halen bij de stedelijke werkplaats. Daarnaast wordt er een vaste dagprijs per meterkast aangerekend. Klik hier voor meer informatie over deze richtlijnen.

Aanvraag en bevestigingstermijn uitleenmateriaal feestelijkheden aangepast

Vraag tijdig uw uitleenmateriaal aan! De verdeling onder alle aanvragen gebeurt dertien weken voor aanvang van uw activiteit. Indien er meer aanvragen zijn dan er materiaal beschikbaar is, dan wordt het materiaal verdeeld onder de aanvragers. Dit betekent ook dat u als organisator ten laatste tien weken voor uw activiteit weet welke uitleenmaterialen voor u beschikbaar zijn.

De waarborgen voor uitleenmateriaal worden afgeschaft.

Verbod op wegwerpbekers en de herbruikbare bekers van stad Herentals

Het is verboden om drank te serveren op uw evenementen in wegwerpbekers (tenzij u garandeert dat 90 % van de eenmalige verpakking gescheiden wordt ingezameld voor recyclage). Meer informatie vindt u op https://www.ovam.be/degroenevent.

De erkende Herentalse verenigingen kunnen aankloppen bij de stad voor het lenen van herbruikbare bekers. De stad werkt hiervoor samen met Kaliber. Reserveer nu herbruikbare bekers voor uw evenement.

Evenementenvisie

Stad Herentals werkt graag samen met organisatoren die met hun evenement bijdragen aan de evenementenvisie van de stad.

Het stadsbestuur helpt u graag verder met de organisatie van uw evenementen (fuif, modeshow, festival, ...). Via uw online aanvraag van een evenement kan de stad een juiste inschatting maken van wat u nodig hebt op het vlak van veiligheid, mobiliteit en ondersteuning. Vul naast de verplichte velden ook de informatie in waarover u momenteel al beschikt. De stadsdiensten nemen dan, indien nodig, binnen enkele dagen contact met u op.

Een online aanvraag is echter niet altijd nodig. De onderstaande beslissingsboom kan u helpen om te bepalen of u uw evenement moet aanvragen. 

Als blijkt dat u uw evenement niet moet aanvragen, kan het toch heel interessant zijn om dit te doen. Via deze aanvraag krijgt u namelijk in één formulier alle mogelijke ondersteuning aangeboden  en kunt u onder andere uitleenmateriaal, ondersteuning bij promotie of verkeersmaatregelen aanvragen. Wij zorgen dan voor een centrale behandeling en een gecoördineerd antwoord. 

Tegen februari 2020 wordt er een nieuwe evenementengids opgemaakt. Hierin vindt u zeer nuttige informatie over wat u allemaal kan/moet doen om uw evenement te organiseren.

Als u een evenement niet minimaal 30 dagen vooraf aanvraagt, riskeert u een gemeentelijke administratieve sanctie (GAS) tot 350 euro.