Certificaten eID

Als er bij het aanmelden met uw browser geen certificaten getoond worden, dan kan het zijn dat er geen certificaten op uw eID staan. U kunt dat verifiëren door uw eID in te lezen met de eID Viewer. Worden uw gegevens correct getoond, maar verschijnen uw certificaten niet? Dan hebt u een eID zonder certificaten. Maak een afspraak om (nieuwe) certificaten op uw eID te plaatsen.

Voor wie

Net meerderjarig geworden?

Personen die bij het aanvragen van hun identiteitskaart nog geen 18 jaar zijn, krijgen slechts 1 certificaat op hun kaart (het authentication certificaat), waarmee ze zich online kunnen kenbaar maken. Het certificaat waarmee u een document digitaal kunt handtekenen, kunt u pas activeren als u meerderjarig bent.

75 jaar of ouder?

Personen van 75 jaar of ouder krijgen een identiteitskaart die 30 jaar geldig is. De certificaten van de elektronische identiteitskaarten die worden uitgereikt aan deze personen, zullen echter om de tien jaar vernieuwd moeten worden om geldig te blijven. Dat is om een functioneel en veilig gebruik van de certificaten te waarborgen (de elektronische identiteitskaart zelf blijft 30 jaar geldig).

Hoe gaan we te werk?

U maakt een afspraak bij het stadsloket.

Wat meebrengen?

  • uw identiteitskaart
  • uw pin- en pukcode

De certificaten worden gratis aangepast.