Buitenspeeldag

Drie keer Buitenspeeldag in Neteland

De gemeenten uit de regio Neteland slaan dit jaar opnieuw de handen in elkaar om jou niet één, maar drie onvergetelijke Buitenspeeldagen te bezorgen. Ga je drie keer buiten spelen? Dan krijg je ook nog eens een prijs. De Buitenspeeldag vindt telkens plaats van 13 tot 16.30 uur.

Buitenspeeldag

Woensdag 20 april in Noorderwijk, Morkhoven en Grobbendonk

De officiële Buitenspeeldag is dit jaar op woensdag 20 april

  • Noorderwijk: Sporthal, Ring 9
  • Morkhoven: Dorpsplein, Dorp 1
  • Grobbendonk: De Volle Vaart, Vaartkom 6

Woensdag 27 april in Vorselaar en Herenthout

  • Vorselaar: Sportcentrum De Dreef, Oostakker 1
  • Herenthout: Sportcomplex 't Kapelleke, Bergense Steenweg 61

Woensdag 4 mei in Olen en Herentals

  • Olen: sportterreinen Buul, Missestraat 12
  • Herentals: grasveld, Kleerroos 77a

Op het programma in Herentals staan alvast meerdere springkastelen, knutselactiviteiten, een touwenparcours, verschillende initiaties en reuzenballen.

De stad voorziet tijdens de Buitenspeeldag begeleiding, maar het toezicht is beperkt. Ouders begeleiden best zelf hun kinderen, zeker de allerkleinsten. Neem gerust een picknickdekentje mee of neem plaats op een terras vanwaar je je kind(eren) in het oog kan houden.

Drie keer buiten spelen is altijd prijs

Ga je drie keer buiten spelen? Vergeet dan niet je drie polsbandjes te halen en de laatste dag te tonen, want drie keer buiten spelen, is altijd prijs!

Maak je leuke foto’s tijdens een Buitenspeeldag? Tag ze dan op sociale media met #netelandkids!

Lander en Netta

Maak kennis met buitenspeelhelden Nette en Lander

Zak je af naar de Buitenspeeldag(en), dan kan je ook meteen kennismaken met Nette en Lander, de gloednieuwe buitenspeelhelden van Neteland.

Nette en Lander spelen op alle locaties verstoppertje. Doe je met hen mee? Vraag een opdrachtenformuliertje aan het onthaalpunt op de Buitenspeeldag en ga op zoek naar de twee helden. Klaar? Vul je gegevens in en geef het terug af aan het onthaalpunt (of op een volgende Buitenspeeldag in een andere Netelandgemeente). Zo maak je kans op een tof buitenspeelcadeau. De winnaars worden in de loop van mei bekendgemaakt.

Gloednieuwe Netelandmascottes

Nette en Lander houden, net zoals heel veel kinderen, van buiten spelen. Buiten spelen met vrienden is niet alleen fijn, het is ook gezond voor lichaam en geest. En dat kunnen we met de vijf Netelandgemeenten enkel aanmoedigen. De komende jaren worden Nette en Lander dan ook de mascottes van verschillende buitenspeelactiviteiten in Neteland. De Buitenspeeldagen vormen de eerste halte. Ook nadien zal je hen ongetwijfeld nog vaak tegenkomen.