Dans

Klassieke dansopleiding

De dansopleiding is er voor kinderen vanaf zes jaar. Alle lessen worden gegeven door gediplomeerde leerkrachten. De lessen vinden plaats in Herentals en Kasterlee. De danszalen beschikken over een spiegelwand, barres, piano en muziekinstallatie.

De eerste twee jaren ligt de nadruk op dansplezier en dansbeleving.
  • De leerlingen volgen een uur les per week. Ze werken aan muzikaliteit, lichaamsbesef en creativiteit en ze leren samenwerken in groep. Zo bereiden de leerlingen zich voor op de latere opleiding klassieke dans.
Vanaf acht jaar krijgen de leerlingen twee uur dansles per week. 
  • Het eerste uur is gereserveerd voor een klassieke dansopleiding. Deze discipline brengt de leerlingen de nodige techniek bij die de basis vormt van alle andere dansrichtingen. 
  • In het tweede uur ligt de nadruk vooral op praktijk. Het muzikale en artistieke project staan in de schijnwerper en we zetten de eerste stappen richting jazztechniek.

Theatervoorstelling

De academie brengt, in nauwe samenwerking met de muziekafdeling, om de twee jaar een theatervoorstelling. Voor de leerlingen is dit een belangrijke meerwaarde omdat ze kunnen samenwerken met musici. De dansvoorstellingen groeien uit tot hoogtepunten voor de academie en zijn een echte must voor onze leerlingen. Ze tonen de opgebouwde techniek aan een groot publiek. Een aantal danslessen krijgen daarom begeleiding van een pianist waardoor de leerlingen in de wekelijkse les het positieve effect van livemuziek kunnen ervaren.