×

Sportinfrastructuur

Zwembaden en recreatiedomein Netepark

Een dagje actief en sportief? Dat kan zeker in het Netepark. De verschillende binnen- en buitenzwembaden met glijbaan en stroomversnelling, de ruime speeltuin, de minigolf, de fietscross, petanquebanen, trampolines… verzekeren je een dag vol plezier.

Sportcomplex De Vossenberg

De Vossenberg bestaat uit een grote polyvalente zaal met parketvloer (voor volleybal, basketbal, minivoetbal, handbal, badminton, tennis en andere recreatieve sporten), een turnzaal (met professioneel materiaal), een kleine polyvalente zaal met parketvloer, spiegelwand en geluidsinstallatie (dans, gevechtsporten, ...) en een cafetaria.

Skateterrein Sint-Janneke

Het multifunctionele terrein op Sint-Janneke, aan de Herenthoutseweg, biedt skatemogelijkheden aan de jeugd. Het terrein beschikt over een uitstekende asfaltlaag voor skating en boarding.

Skateterrein stadspark

Het skateterrein in het Stadspark is ideaal voor de beginnende skater. Aan de voorzijde van het park kunnen beginners hun eerste tricks oefenen terwijl ze zich laten inspireren door de gevorderde skaters die zich achterin uitleven. Het ontwerp van het skateterrein kwam tot stand na grondig overleg met de skaters uit Herentals. Zij waren betrokken vanaf de eerste tot en met de laatste stap. 

Sport Vlaanderen

Sport Vlaanderen Herentals biedt een gevarieerd aanbod van sport- en recreatiemogelijkheden. Zo is er voor elke sporter wat wils: van sportkampen, sportklassen en sportweekends tot stages, schoolsportdagen en topsport. Het is een omnisportcentrum met eigentijdse, comfortabele verblijfs- en sportaccommodaties.

Ijsbaan

De enige half-open ijsbaan in Vlaanderen bevindt zich in Sport Vlaanderen Herentals. Ze is ingeplant in een schitterende, bosrijke omgeving. De ijsbaan is volledig overkapt door een ingenieuze zeilconstructie, zodat het wisselvallige Belgische weer geen spelbreker vormt voor de schaatsers. Het natuurlijke karakter van het ijsschaatsen komt zo volledig tot zijn recht.

Sporthal Morkhoven

Na de schooluren kunt u de sporthal in Morkhoven huren.

Sporthal Noorderwijk/Morkhoven

De bouw van een nieuwe sporthal voor Noorderwijk en Morkhoven is bezig.