Lokale en circulaire economie

We stappen af van de wegwerpmaatschappij. De stad streeft naar een lokale en circulaire economie. In een circulaire economie blijven grondstoffen en producten in circulatie en worden zo hoogwaardig mogelijk ingezet in de economie. Zo worden ze hersteld, gedeeld, hebben een hoge tweedehandswaarde, zijn upgradebaar, kunnen makkelijk uit elkaar gehaald worden en omgevormd worden tot nieuwe producten. Daarbij is het noodzakelijk dat de gekozen materialen bij de aanmaak gerecycleerd of biogebaseerd zijn en bij het levenseinde recycleerbaar of afbreekbaar.

Als Fairtrade gemeente dragen we eerlijke handel hoog in het vaandel. Dit ondersteunen we lokaal door Handelshart Herentals. Verder willen we de lokale consumptie promoten door het kernwinkelgebied aantrekkelijker te maken.

Shop lokaal, ga langs bij de tweedehandswinkel en koop duurzame producten. Zo verkleint u niet alleen uw eigen afvalberg, u zorgt er ook voor dat het klimaat niet extra leidt door de import en export van producten.

Organiseert u een evenement? Denk dan ook aan onze herbruikbare bekers!

Let op: de website is nog in ontwikkeling en wordt systematisch aangepast. Zo worden systematisch de links naar de gemeentelijke projecten en externe websites gecontroleerd en toegevoegd.