Binnengebied Schaliken

Feestelijke opening Stadspark en binnengebied 't Schaliken

De werkzaamheden in het Stadspark en het binnengebied van 't Schaliken zijn afgerond. Op zondag 30 september houdt het stadsbestuur een feestelijke opening. Iedereen is om 13.30 uur aan de hoofdingang van het park op de Belgiëlaan. Van daaruit maken we een rondgang door het park en het binnengebied onder begeleiding van een fanfare. De optocht eindigt aan het cultuurcentrum. Daar vinden op dezelfde dag tal van activiteiten plaats om de opening van het nieuwe cultuurseizoen te vieren. Plezier verzekerd voor jong en oud!

Stand van zaken

 • Update 21 juni - Het parkeerterrein achter zaal 't Hof is op dit moment afgesloten.
 • Update 19 juni - De werken verlopen volgens planning. Het Stadspark is grotendeels klaar, maar in het najaar volgt nog de beplanting. Het parkeerterrein is ook bijna klaar en zal binnenkort al gebruikt worden voor de Summer Kick Off. 't Loopke is aangelegd met beton, maar er moet nog verlichting geplaatst worden. De groenzone achter zaal 't Hof moet nog wel volledig aangelegd worden.
 • Update 24 mei - De aanleg van het Binnengebied Schaliken en het Stadspark verlopen naar wens. Toch blijft dit nog een werfzone. Daarom is ze niet toegankelijk voor publiek. Hou daar voor uw eigen veiligheid rekening mee!
 • In de week van 15 januari starten de snoeiwerken in het Stadspark, in het kader van de heraanleg van het binnengebied van 't Schaliken. Het snoeien van de bomen zal de nodige geluidsoverlast met zich mee brengen.

Het stadsbestuur ontvangt van het Agentschap Ondernemen de Vlaamse overheid een subsidie voor kernversterkende maatregelen. Met deze subsidie legt de stad het binnengebied achter cultuurcentrum ’t Schaliken aan. Op korte termijn vernieuwt de stad ’t Loopke en legt een parkeerterrein aan met inrit aan de Belgiëlaan. Ook het Stadspark krijgt een opwaardering. Op lange termijn wil de stad de mogelijkheid creëren voor de bouw van woningen met zicht op het park. Samen met studiebureau  BRUT/LAMA/Talboom startte de stad een studie op.

De werken starten in januari 2018. De aannemer heeft 130 werkdagen om de werken uit te voeren. De planning is als volgt:

  Planning werkzaamheden

  • Van begin januari tot paasvakantie: heraanleg Stadspark
  • Van paasvakantie tot einde mei: heraanleg 't Loopke
  • Van einde mei tot einde september: parkeerterrein

  Deze planning is gebaseerd op het aantal werkdagen en is dus afhankelijk van de weersomstandigheden.