Woord

Voordracht

Houd u van mooie woorden, grappige verhalen, ontroerende zinnen of pittige teksten, dan bent u in de cursus voordracht meer dan welkom. Hier leert u op een boeiende manier vertellen. Intonatie, stemgebruik, mimiek, timing en het juiste gevoel helpen u om woorden tot leven te brengen en een wereld van verbeelding en emotie op te roepen. U gaat op zoek wat tekst met u doet en vooral wat u met tekst kan doen voor een publiek.
 
Met uw persoonlijke verbeelding en uw creatieve fantasie komen tot geloofwaardig spelen, dat is één van de doelstellingen van de cursus toneel. Maar ook het samenspel met anderen is noodzakelijk om een situatie op te bouwen met dramatische spanning.
U leert zich verplaatsen in de psyche van een ander, u gaat op zoek naar uw personage, en u geeft uw rol vorm door gebruik te maken van uw lichaam, mimiek en stem. Een boeiende zoektocht van improvisaties tot volwaardige fragmenten uit theaterstukken.

Welsprekendheid 

In de cursus welsprekendheid leer je je zo helder mogelijk uitdrukken.

  • Hoe formuleert u best datgene wat u eigenlijk wilt zeggen?
  • Hoe belangrijk is de vorm daarbij ?
  • Via improvisaties, presentaties en tal van spreekoefeningen gaat u samen met de leerkracht op zoek naar uw persoonlijke manier van spreken.