Agenda

Meer lezen
Promising Young Woman © Promising Young WomanPromising Young Woman © Promising Young Woman

Promising Young Woman

Cassie lijkt een doodgewone vrouw die als barista werkt en bij haar ouders woont. Ooit was zij echter een veelbelovende studente geneeskunde tot een mysterieus incident haar leven drastisch omgooide. ’s Nachts verandert zij in een wraakengel die nachtclubs bezoekt. Daar doet ze alsof ze zich bijna bewusteloos drinkt om zich te laten oppikken door bezorgde mannen. Hun bezorgt ze dan de schrik van hun leven.

CC 't SchalikenGrote Markt 35 2200 Herentals
Meer lezen
Nomadland © NomadlandNomadland © Nomadland

Nomadland

Fern is een alleenstaande zestiger die, deels uit noodzaak, met haar omgebouwde bestelwagen door de Verenigde Staten trekt op zoek naar werk. Fern meet zich de levensstijl aan van een moderne nomade. Onderweg maakt ze kennis met lotgenoten: zestigers en zeventigers die in de nasleep van de economische crisis van 2008 hun inkomen en huis kwijtraakten. Nomadland is een prachtige roadmovie over een land in recessie. Voor haar indrukwekkende hoofdrol won Frances McDormand een Oscar. Verder won de film de Oscars voor beste film en regie.

CC 't SchalikenGrote Markt 35 2200 Herentals
Meer lezen
Loin Des Hommes © onbekendLoin Des Hommes © onbekend

Film: Loin Des Hommes

Algerije, 1954. Daru (Viggo Mortensen) krijgt de opdracht een man naar de Franse rechtbank te begeleiden. Tijdens de zware tocht door het Atlasgebergte groeit er langzaam een band tussen de twee mannen die moeten vechten voor hun vrijheid. Naar een kortverhaal van Albert Camus. Inkom is 7,50 euro (inclusief een drankje).

KapelWolstraat 27 2200 Herentals
Meer lezen
Slalom © SlalomSlalom © Slalom

Slalom

De vijftienjarige Lyz wordt toegelaten tot de prestigieuze skischool van Fred. Hij was zelf ooit een beloftevolle skiër en traint nu de Franse nationale ploeg. Fred ziet potentieel in Lyz en wil van haar een kampioen maken. Hij drijft haar tot het uiterste, zowel fysiek als mentaal. Zo haalt hij haar constant naar beneden tijdens trainingen, om haar daarna te overladen met lof wanneer ze wint. Als Lyz’ moeder bij haar vriend gaat wonen, overschrijdt Fred al snel Lyz’ grenzen. Slalom is een eerlijk maar confronterend drama over misbruik in de sportwereld.

CC 't SchalikenGrote Markt 35 2200 Herentals
Meer lezen
PAW Patrol © PAW PatrolPAW Patrol © PAW Patrol

PAW Patrol - de film

De leuke hondenbrigade van de gelijknamige serie is nu ook voor de eerste keer te zien op het grote scherm. Als hun grootste vijand Humdinger burgemeester wordt van het nabijgelegen Avonturenstad en een ravage aanricht, moeten de dappere pups ingrijpen. Hiervoor krijgen ze de hulp van een nieuw hondenvriendje, de slimme teckel Liberty. Gewapend met nieuwe, coole gadgets en uitrusting, gaat de PAW Patrol de strijd aan om de inwoners van Avonturenstad te redden. PAW Patrol: de film; is een Canadese animatiefilm uit 2021, geregisseerd door Cal Brunker. Wij vertonen de Vlaamse versie.

CC 't SchalikenGrote Markt 35 2200 Herentals
Meer lezen
The Father © The FatherThe Father © The Father

The Father

Anne wil naar Parijs verhuizen en is op zoek naar goede thuisverpleging voor haar vader. Maar haar vader is een vrij koppige man en vindt dat hij geen hulp nodig heeft. Zijn grip op de realiteit is echter aangetast door dementie en heden en verleden beginnen door elkaar te lopen. Hij begint te twijfelen aan zijn dierbaren, aan zijn eigen gedachten en zelfs aan wat er echt is. Dit drama werd bekroond met een Oscar voor Beste Acteur voor Anthony Hopkins als de vader. De dochter wordt vertolkt door een uitmuntende Olivia Colman.

cc 't SchalikenGrote Markt 35 2200 Herentals