Kijkt u al sinds het vallen van de blaadjes uit naar de gezellige eindejaarsperiode? Dan wordt Winterlicht helemaal uw ding! Net als vorig jaar is Winterlicht de overkoepelende naam voor de eindejaarsactiviteiten die in de maand december en begin januari plaatsvinden in Herentals, Noorderwijk en Morkhoven. Het programma van Winterlicht is zeer uitgebreid en omvat lichtkunst, een kerstmarkt, lichtjeswandelingen, eindejaarsshopping en kerstwandelingen.

 

Eindejaarsshopping

Winkeliers en café-uitbaters zetten zich tijdens de eindejaarsperiode in zodat klanten gezellig kunnen winkelen, eten, drinken en genieten. Zo zorgen zij tijdens de koopweekends van 10 en 11 december en 17 en 18 december voor heel wat animatie. En natuurlijk kunt u ook gewoon tijdens de week uw kerstaankopen doen in onze winkelstraten, om daarna een warm drankje en hapje te benutten in onze horeca.

Verder organiseert Handels Herentals ook een stempelkaartwedstrijd. Gedurende de maand december kunt u stempels verzamelen bij verschillende handelaars in Herentals, Noorderwijk en Morkhoven. Met een volle stempelkaart maakt u kans op een Handelshart Herentals Cadeaubon van 50 euro. Stempelkaarten kunt u vinden bij de handelaars. Volle stempelkaarten kunt u achterlaten in een collectebus bij de balie van de dienst cultuur en toerisme (Grote Markt 35). De dienst cultuur en toerisme is extra geopend op zondag 11 en 18 december van 13 tot 17 uur.

Meer info

 

Kleur de Lakenhal

Van 10 december tot 1 januari baadt de Lakenhal in kleur. Maar wat nog mooier is: u en de kinderen bepalen mee de kleur. Vanaf 1 december kunt u bij de handelaars van Handelshart een tekening van de Lakenhal afhalen. Kleur deze in, bezorg ze aan de dienst cultuur en toerisme en zie ze verschijnen op de Lakenhal tussen 17 en 22 uur. Vanaf 10 december kunt u de tekening downloaden op de website.

Download hier de tekening (vanaf 10 december)

 

HANDLEIDING

ZO MAAK JE EEN TEKENING

Laat jij de Lakenhal mee baden in kleur? Maak dan een prachtige tekening en zie ze aan het einde van elke show verschijnen op de Lakenhal.

Zo neem je deel:

  • Haal jouw kleurplaat vanaf 1 december bij een handelaar van Handelshart of download ze vanaf 10 december op www.winterlicht.be en print ze op A4-formaat af.
  • Maak er een mooi kunstwerk van. Kleur in, teken patroontjes, stempel, schrijf een boodschap, kleef foto’s, wens iemand een spetterend 2023 of doe eens een origineel huwelijksaanzoek. Leef je gerust uit, maar hou het fijn en gezellig voor iedereen. Religieuze, commerciële of ongepaste boodschappen worden niet aanvaard.
  • Vul je gegevens in op de kleurplaat. Deze worden niet mee geprojecteerd.
  • Bezorg je tekening bij de infobalie van de dienst cultuur en toerisme (Grote Markt 35) tijdens de openingsuren of stop ze daar in de brievenbus. Je tekening wordt ingescand en klaargemaakt voor projectie. Tekeningen die voor 14 uur worden binnengebracht, verschijnen dezelfde avond nog.
  • Alle tekeningen worden opgenomen in een loop en blijven gedurende de hele periode te zien.

Kan je niet wachten tot jouw tekening aan de beurt is in de loop? Genereer dan jouw QR-code en laat ze live verschijnen!

ZO MAAK JE EEN QR-CODE VAN JOUW TEKENING

Jouw tekening op de Lakenhal wanneer jij dat graag wil? Dat kan!

  • Zoek jouw tekening op www.citypix.be/herentals en klik erop om ze te vergroten.
  • Klik nogmaals om je QR-code te krijgen.
  • Scan deze QR-code aan de kiosk aan de Lakenhal.
  • Geniet meteen van jouw tekening of boodschap!

Je kan de QR-code ter plaatse genereren via je smartphone of dit thuis al doen. Neem dan een screenshot van de code of print deze af.

Kerstmarkt

Op 17 december tussen 14 en 21 uur bent u welkom op de kerstmarkt in het Stadspark voor een hapje, drankje en kerstcadeautjes. Er is kinderanimatie in de namiddag en om 17 uur trappen we hier de lichtjeswandeling af. Vanaf 17 uur zorgt een dj voor de nodige ambiance.

Meer info

 

Kerstmarkt Noorderwijk

Op vrijdag 16 december vindt van 18 tot 24 uur de kerstmarkt van Noorderwijk weer plaats op het dorpsplein. Wie goed het weekend wil inzetten, kan al vanaf 16 uur komen genieten van een warme drank aan de kerstkeet!

Meer info

 

Lichtjeswandeling

Geniet van 17 december tot 1 januari van een sfeervol verlichte wandeling door de historische kern van Herentals. Deze wandeling start aan de Zandpoort en is zo’n 3 km lang.

Meer info

Bekijk de route hier

 

Kerstwandelingen

Op maandag 26 december kunt u deelnemen aan kerstwandelingen. Tussen 17 en 19 uur vertrekt om het half uur een begeleide boswandeling aan Petanqueclub Herentals (Wijngaard 8). Onderweg geniet u van een drankje, soep en entertainment. Deze wandelingen duren zo’n twee uur en zijn in samenwerking met Toerisme Herentals vzw.

Inschrijven is verplicht en kan vanaf 1 december via de website of bij de dienst cultuur en toerisme. Deelnameprijs: +12 jaar: 5 euro | -12 jaar en houders vrijetijdspas: 2,5 euro. Niet geschikt voor rolwagens. Draag gepaste schoenen en breng een zaklamp mee.

Meer info

 

Meer informatie

dienst toerisme

Grote Markt 41

tel. 014-21 90 88

toerisme@herentals.be