Agenda

Orgelconcert Jan Pieter Lanooy

Jan Pieter Lanooy uit Arnhem studeerde orgel aan het Conservatorium in Den Haag. Hij brengt werk van Sweelinck, Bach, Tournemire en Welmers. Videoprojectie van de organist is voorzien. Jan Pieter Lanooy uit Arnhem studeerde orgel aan het Conservatorium in Den Haag. Hij brengt werk van Sweelinck, Bach, Tournemire en Welmers. Videoprojectie van de organist is voorzien. Jan Pieter Lanooy uit Arnhem studeerde orgel aan het Conservatorium in Den Haag.

Sint-WaldetrudiskerkKerkstraat 11 2200 Herentals
Meer lezen
Jan Pieter Lannooy © Jan Pieter LanooyJan Pieter Lannooy © Jan Pieter Lanooy

Orgelconcert door Jan Pieter Lanooy (Arnhem)

Jan Pieter Lanooy (1993) begon met orgelspelen op tienjarige leeftijd bij Karolien Schuurmans en Bart Wuilmus aan de academie van Baarle-Hertog. Hij behaalde zijn Bachelor Orgel in 2017 na te hebben gestudeerd aan de conservatoria van Rotterdam en Den Haag. In 2019 volgde de afsluiting van de Master Orgel in Den Haag bij Jos van der Kooy. Voor zowel zijn Bachelor als de Master behaalde hij de titel 'cum laude'. Daarnaast studeerde Jan Pieter Geschiedenis en Muziekwetenschap aan de universiteiten van Leiden en Utrecht. Jan Pieter geeft soloconcerten in binnen- en buitenland.

Sint-WaldetrudiskerkKerkplein 2200 Herentals
Meer lezen
Léon Berben © Léon BerbenLéon Berben © Léon Berben

Concert door Léon Berben

Léon Berben uit Keulen is titularis-organist in Ostönnen, één van de oudste orgels ter wereld. Hij brengt werk van Sweelinck, Weckmann en Bach.

Sint-WaldetrudiskerkKerkplein 2200 Herentals
Meer lezen
Sjaella © Antje KroegerSjaella © Antje Kroeger

Musica Divina 2021: Sjaella - Origins: tijdloze a cappella

De engelenstemmen van het Duitse a capella-ensemble Sjaella veroveren al een tijdje de harten van luisteraars over de hele wereld. In hun concerten mengen ze muziek uit de renaissance en barok met volksmuziek en nieuwe composities. De geheimen van de natuur en de liefde zijn hun favoriete themata. In hun programma Origins verkennen ze de cycli die ons al een kleine eeuwigheid begeleiden: de jaargetijden, dag en nacht, geboorte en sterven. Programma Composities van o.a.

Sint-WaldetrudiskerkKerkstraat 11 2200 Herentals
Meer lezen
Logo © MBALogo © MBA

CENTO ANNI Concert 100 jarig bestaan

CENTO ANNI Concert 5 december 2021 14uur30 In haar 100e levensjaar presenteert de Music-band Avanti haar CENTO ANNI Concert in de foyer van het cc 't Schaliken in Herentals. Bij de samenstelling van het programma hielden wij rekening met de talrijke reacties en tips, die wij tijdens de vorige concerten mochten noteren. Het wordt dus weer een feestelijk en gevarieerd en ook toegankelijk programma. Kortom het zal een weer een zeer gevulde aangename muzikale namiddag worden Reservatie niet noodzakelijk

cc 't Schaliken - foyerGrote Markt 35 2200 Herentals