Agenda

Meer lezen
Sjaella © Antje KroegerSjaella © Antje Kroeger

Musica Divina 2021: Sjaella - Origins: tijdloze a cappella

De engelenstemmen van het Duitse a capella-ensemble Sjaella veroveren al een tijdje de harten van luisteraars over de hele wereld. In hun concerten mengen ze muziek uit de renaissance en barok met volksmuziek en nieuwe composities. De geheimen van de natuur en de liefde zijn hun favoriete themata. In hun programma Origins verkennen ze de cycli die ons al een kleine eeuwigheid begeleiden: de jaargetijden, dag en nacht, geboorte en sterven. Programma Composities van o.a.

Sint-WaldetrudiskerkKerkstraat 11 2200 Herentals
Meer lezen
MB © Sophie DensMB © Sophie Dens

Concert Matthijn Buwalda

Matthijn Buwalda (1983 - NL) is schrijver, verhalenverteller en zanger. Hij heeft sinds 2006 verschillende cd's uitgebracht en door heel Nederland concerten en voorstellingen gegeven. Matthijn kan als geen ander het leven vangen in melodie en tekst. Matthijn's eerste albums bevatten liederen die ontstaan zijn vanuit zijn kerkelijke achtergrond. Vanaf het album Matthijn in het klein (2012) verlegde Matthijn zijn aandacht van kerkliederen naar Nederlandstalige luisterliedjes. Zowel muzikaal als tekstueel balanceren zijn werk ergens tussen kleinkunst en nederpop.

CC 't SchalikenGrote Markt 35 2200 Herentals
Meer lezen
Herentals Symfonisch Orkest © H.S.O.Herentals Symfonisch Orkest © H.S.O.

Aperitiefconcert

Op het programma staan het Fagotconcerto in F groot van C.M. von Weber (solist Werner Klein) en Symfonie nr. 38 "Praagse" van W.A. Mozart. Na het concert kan u genieten van een gratis aperitief in de parochiezaal.

Sint-NiklaaskerkSint-Niklaasstraat 1 2200 Morkhoven (Herentals)
Meer lezen
Belpop_Bonanza_Kempen © Belpop_Bonanza_KempenBelpop_Bonanza_Kempen © Belpop_Bonanza_Kempen

Jan Delvaux en DJ Bobby Ewing - Belpop Bonanza Kempen

Belpop Bonanza, dat is de wereld van Jan Delvaux en Jimmy Dewit alias DJ Bobby Ewing. Twee olijke muziekfreaks met een specialisatie in Belgische popmuziek. De twee gaan op zoek naar sterke en merkwaardige verhalen die ze aankleden met muziek, foto’s en bewegend beeld. Voor dit project gaat het duo regionaal. Belpop Bonanza Kempen wordt een theatershow over de muzikale geschiedenis van … welja, de Kempen.

CC 't SchalikenGrote Markt 35 2200 Herentals
Meer lezen
Ataneres Ensemble © Sam Van den BrandtAtaneres Ensemble © Sam Van den Brandt

Ataneres Ensemble - Strings in the House

Strijkorkest en housemuziek lijken op het eerste gehoor van twee verschillende planeten te komen. Maar is dat ook zo? Met Strings in the House focust Ataneres Ensemble zich op de raakvlakken. Daar waar die nog niet bestonden, worden ze gecreëerd. Klassieke orkestratie gaat aan de slag met de structuur van een dj-set. Het beste van beide werelden wordt daarbij gebruikt. In Strings in the House gaan klassieke strijkinstrumenten in dialoog met analoge synthesizers. Laurent Garnier ontmoet Arvo Pärt, en Nils Frahm vindt zijn gelijke in Philip Glass.

CC 't SchalikenGrote Markt 35 2200 Herentals
Meer lezen
Bella_Italia © Jimmy_KetsBella_Italia © Jimmy_Kets

Sandra Kim, Marco Z, Begir Memeti en band - Bella Italia

Bella Italia is een hartverwarmend en heerlijk nostalgisch concert. Een fantastische liveband dompelt u onder in de mooiste en bekendste Italiaanse hits. Bella Italia doet u met weemoed terugdenken aan de vakanties in dit prachtige land en, waarom niet, vervlogen vakantieliefdes. De ene na de andere hit passeert de revue: Ti sento, Gloria, I maschi, Parole parole parole, Volare, Gente di mare ... Maar ook enkele verborgen parels van topartiesten als Paolo Conte, Eros Ramazzotti en Zucchero staan op het repertoire.

CC 't SchalikenGrote Markt 35 2200 Herentals
Meer lezen
Akropercu © AkropercuAkropercu © Akropercu

AkroPercu - A Happy Rhythm Comedy

Vier komische muzikanten goochelen erop los met hun ritmes. Met hun virtuoze, vrolijke en vermakelijke percussiespel gooien ze alle taboes overboord. Een haka van de All Blacks op een grote orkesttrom, een concerto voor tandenborstels, een eerbetoon aan Village People op bierbakken, swingen op een compositie van fietspompen. Deze getikte artiesten slaan je moeiteloos met verstomming.

CC 't SchalikenGrote Markt 35 2200 Herentals
Meer lezen
EEN AFRIKAANSE GOSPELCONCERT © EEN AFRIKAANSE GOSPELCONCERTEEN AFRIKAANSE GOSPELCONCERT © EEN AFRIKAANSE GOSPELCONCERT

AFRIKAANSE GOSPELCONCERT

LEUK MUZIEK MET GRATIS ETEN EN DRINKEN

CC 't SchalikenGrote Markt 35 2200 Herentals
Meer lezen
Kugoni Trio © Tysje SeverensKugoni Trio © Tysje Severens

Kugoni Trio - Essence (aperitiefconcert)

Na het succesverhaal van Timelapse, heeft Kugoni Trio een tweede cd uit. Met Essence keert het trio terug naar de essentie. Muziek van eigen bodem, waar het ensemble sterk in gelooft, staat centraal. Enkele Vlaamse topcomponisten schreven speciaal voor Kugoni Trio een muziekstuk. Wim Henderickx dialogeert met Astor Piazzolla, Jeroen D'hoe en Piet Swerts.

Hotel KarmelGrote Markt 39 2200 Herentals
Meer lezen
KLEINKUNSTKOLLEKTIEF © KLEINKUNSTKOLLEKTIEFKLEINKUNSTKOLLEKTIEF © KLEINKUNSTKOLLEKTIEF

KleinKunstKollektief - Reveil

Op verschillende begraafplaatsen in Vlaanderen brengen kunstenaars een melancholisch eerbetoon. Ook in Morkhoven, Noorderwijk en Herentals zal cultuurcentrum ’t Schaliken elk jaar op 1 november een cultureel programma voorzien. Dit jaar speelt KleinKunstKollektief aan de begraafplaats in Morkhoven. De groep brengt de mooiste parels uit vijftig jaar kleinkunst in akoestische versie en met verfijnde passie.

KerkhofSint Niklaasstraat z.n. 2200 Morkhoven (Herentals)
Meer lezen
Myrddin_en_Imre © Myrddin_en_ImreMyrddin_en_Imre © Myrddin_en_Imre

Myrddin en Imre - Boke Hertals

Met zijn laatste album Rosa de Papel bewijst gitarist Myrddin De Cauter dat grote flamencovirtuozen niet uit Spanje hoeven te komen. Tijdens dit concert staat Myrddin samen met zijn dochter en celliste Imre op het podium. Myrddin De Cauter versmelt zijn technische virtuositeit, zijn experimenteerdrang en zijn lyriek versmelt hij moeiteloos tot een geheel.

cc 't Schaliken - foyerGrote Markt 35 2200 Herentals
Meer lezen
Petticoat © PetticoatPetticoat © Petticoat

Petticoat - Wa is me da?

Deze Geelse jongedames brengen covers in alle stijlen en talen met de nodige muzikaliteit, energie en creativiteit. Je zal heel wat nummers herkennen, maar ze zijn steeds herwerkt met een vleugje humor of omgetoverd tot een pakkend moment. In de voorstelling Wa is me da? toont Petticoat je soms gevat, soms luchtig zijn kijk op de wereld. Regisseur van deze productie is Luc Stevens, bekend van massaspektakels zoals GheelaMania, De Merodes en Zoo of Life.

CC 't SchalikenGrote Markt 35 2200 Herentals